Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πατριάρχης Ουκρανίας που κατηγόρησε τους γκέι γάμους για την πανδημία

Ο Φιλάρετος, μιλώντας στο Κανάλι 4 της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε πως η πανδημία ήταν “τιμωρία του θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων, την φαυλότητα της ανθρωπότητας”, κατατάσσοντας ως “πρώτο και κύριο” αμάρτημα τον ομόφυλο γάμο. 

Το κήρυγμα μίσους βλάπτει σοβαρά την υγεία θα μπορούσε να πει κανείς για τον πατριάρχη Φιλάρετο, επικεφαλής της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου. Ο 91χρονος ιεράρχης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 4 Σεπτέμβρη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πνευμονία, σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πατριαρχείου.

Ο Φιλάρετος, μια από τις πιο προβεβλημένες θρησκευτικές μορφές στην Ουκρανία, είναι γνωστός για τις ακραία σκοταδιστικές αντιλήψεις του, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη χώρα, που έχει μετατραπεί μετά το Ευρωμεϊντάν στην απόλυτη σφηκοφωλιά του φασισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πριν λίγο καιρό, ο Φιλάρετος, μιλώντας στο Κανάλι 4 της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε πως η πανδημία ήταν “τιμωρία του θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων, την φαυλότητα της ανθρωπότητας”, κατατάσσοντας ως “πρώτο και κύριο” αμάρτημα τον ομόφυλο γάμο.

Η δήλωση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις της χώρας, που προανήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του πατριάρχη. Το πατριαρχείο με τη σειρά του, μέσω ανακοίνωσης είχε υπερασπιστεί τις δηλώσεις του Φιλάρετο, επικαλούμενο την “ελευθερία της έκφρασης”, η οποία βασίζεται “στην ηθική”, ενώ επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμα “ενάντια σε όσους επιδιώκουν να καταχραστούν την προστασία της δικαιοσύνης για να υπονομεύσουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες της Ουκρανίας”.

Στην Ουκρανία καταγράφονται μέχρι σήμερα 143000 κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσά τους και 2988 θάνατοι.

Με πληροφορίες από Newsweek

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: