Στο αρχείο η υπόθεση αυτοκτονίας εργαζόμενης στη Μαδρίτη μετά από δημοσιοποίηση προσωπικών βίντεο στο χώρο εργασίας – Καταγγελία του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας

Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία του θύματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση βέβαια είχε αυτοκτονήσει προηγουμένως.

Έντονα αντέδρασε η οργάνωση Μαδρίτης του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας στην είδηση πως η αρμόδια δικαστής αποφάσισε μέχρι νεωτέρας να στείλει στο αρχείο την υπόθεση 32χρονης εργαζόμενης σε εργοστάσιο φορτηγών και μητέρας δύο παιδιών, που αυτοκτόνησε αφότου κυκλοφόρησαν στο χώρο εργασίας της (με πάνω από 2500 άτομα) εικόνες από ένα προσωπικό βίντεο που πριν πολλά χρόνια είχε στείλει σε έναν πρώην σύντροφό της και συνάδελφο στη δουλειά.

Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία του θύματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση βέβαια είχε αυτοκτονήσει προηγουμένως. Η έρευνα, ένα χρόνο μετά το περιστατικό, δεν κατόρθωσε να βρει αποδείξεις για το ποιος απέστειλε το βίντεο, παρά τις προφανείς ενδείξεις, ούτε καν να ταυτοποιήσει πόσοι ήταν συνολικά οι συνάδελφοι της κοπέλας που είδαν το βίντεο και υπολογίζονται σε τουλάχιστον πολλές εκατοντάδες. Ο πατέρας της γυναίκας δηλώνει οργισμένες και ήδη έχει κινήσει διαδικασίας ένστασης κατά της δικαστικής απόφασης.

Από την πλευρά του, το PCTE της ισπανικής πρωτεύουσας, με ανάρτησή του κατήγγειλε το γεγονός, συνδέοντάς το ευρύτερα με την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και σημειώνοντας πως:

Αυτή η είδηση συμπυκνώνει όλη τη φρίκη της μισθωτής εργασίας:

-Απανθρωποποίηση του χώρου δουλειάς
-Εργασιακό μπούλινγκ
-Εκμετάλλευση και εγκατάλειψη
-Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για την εργατική τάξη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: