Στην υγειά του φασισμού – Μπίρες και κρασιά με φωτογραφίες Χίτλερ και Μουσολίνι στην Ιταλία

Οι νοσταλγοί του φασισμού εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που υπάρχει σχετικά με την ανάρτηση φιλοφασιστικών συμβόλων και εικόνων σε εμπορικά προϊόντα, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο μόνο στο δήμο Ρίμινι να καταφτάνουν 5-6 παρόμοιες καταγγελίες.

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει από τον περασμένο Ιούνη στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου γνωστό παραθαλάσσιο μινιμάρκετ πουλά μπίρες και κρασιά με φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Η καταγγελία έγινε από τον “Αντιφασιστικό Συντονισμό Ρίμινι”, τρία χρόνια αφότου διο Αμερικανοεβραίοι είχαν καταγγείλει στην ίδια περιοχή πως μινιμάρκετ έφερε στα ράφια του φωτογραφίες και ρητά των δύο δικτατόρων.

Οι νοσταλγοί του φασισμού εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που υπάρχει σχετικά με την ανάρτηση φιλοφασιστικών συμβόλων και εικόνων σε εμπορικά προϊόντα, οδηγώντας το δήμαρχο της περιοχής να ζητά ήδη από τους 2015 από τους βουλευτές να υπάρξει ποινικοποίηση τους. Εξάλλου μόνο στο δήμο Ρίμινι, σχετικές καταγγελίες για προβολή του φασισμού μέσω προϊόντων έρχονται 5 ή 6 φορές τουλάχιστον σε ετήσια βάση. Πράγματι ομάδα βουλευτών έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, η οποία ως τώρα όμως δεν έχει εγκριθεί. Ως τότε η δημοτική αρχή δηλώνει πως το γεγονός είναι “απεχθές”, αλλά τα χέρια της είναι δεμένα λόγω έλλειψης πανεθνικού νομοθετικού πλαισίου.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Ρίμινι δηλώνει πως “Σε μια ιστορική στιγμή όπως αυτή πρέπει να παρακολουθούμε και να αποκρούουμε οποιαδήποτε απόπειρα συμπάθειας για τρομαχτικά πράγματα όπως ο φασισμός και ο ναζισμός”, εξηγεί ο υπεύθυνος του “Αντιφασιστικού Συντονισμού Ρίμινι”, στο οποίο ανήκουν 23 ενώσεις και συνδικάτα, “και μάλιστα να βάζεις το Χίτλερ φάτσα-κάρτα σε μπουκάλια μπίρας είναι στ’αλήθεια υπερβολικό. Ζητάμε από τους υπεύθυνους να παρέμβουν αυστηρά”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: