“Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν” – Ένα διαφορετικό μήνυμα στο κόκκινο χαλί των Grammy

Η τραγουδίστρια Mon Laferte τράβηξε τα φώτα στο κόκκινο χαλί των Grammy, όχι γιατί έδειξε το στήθος της, αλλά με το μήνυμα που διάλεξε να περάσει για την κατάσταση στην πατρίδα της.

Μια ιδιαίτερη μορφή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της επέλεξε η τραγουδίστρια Mon Laferte. Η Laferte, που είναι μισή από τη Χιλή και μισή από το Μεξικό, βραβεύτηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της 20ής απονομής των βραβείων Latin Grammy για το δίσκο της “Norma”, και καθώς προχωρούσε στο κόκκινο χαλί, κατέβασε την καμπαρτίνα που φορούσε για να αποκαλύψει στους φωτογράφους το μήνυμα που ήταν γραμμένο στο στήθος της.

Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν, σκοτώνουν.

Η Laferte είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη-σταρ, που αξιοποιεί τους όρους του συστήματος, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα είδος “πολιτικού reggaeton”, όπου αναφέρεται -με αντιφατικό τρόπο- στην αντίθεση ανάμεσα στους πλούσιους και την ανάγκη για αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, κινήσεις σαν αυτήν σπανίζουν και βοηθούν να σπάσει το τείχος της σιωπής για το πογκρόμ βίας που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χιλής, που συνεχίζει να κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: