Σπαραγμός στην κηδεία του 5χρονου Παλαιστίνιου που δολοφόνησε ο Ισραηλινός Στρατός

Ο Αχμέντ δεν είναι το πρώτο ανήλικο θύμα του νέου κύκλου γενοκτονικής βίας των ισραηλινών αρχών κι έρχεται να προστεθεί στα 220 θύματα συνολικά τους τελευταίους 9 σχεδόν μήνες. 

Σκηνές ανείπωτης οδύνης επικράτησαν στην κηδεία του 5χρονου Παλαιστίνιου Αχμέντ Αμπού Αμπέντ, του νεότερου θύματος του ισραηλινού στρατού, ανάμεσα σε εκατοντάδες νεκρούς από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για τη ¨Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής” τον περασμένο Μάρτη.

Το αγόρι έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, όταν τραυματίστηκε από θραύσματα την ώρα που πυροβολήθηκε ο πατέρας του στη διάρκεια πορείας στα σύνορα με το Ισραήλ. Είναι ασαφείς οι ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού, ωστόσο αξιωματούχος του παλαιστινιακού υπουργείου υγείας ανέφερε στα ισραηλινά μέσα πως χτυπήθηκε από θραύσματα σφαίρας στον πρόσωπο, το στήθος και το στομάχι, χωρίς να είναι σαφές αν η σφαίρα τον χτύπησε απευθείας ή αν εξοστρακίστηκε πριν τον πλήξει.  Σύμφωνα με το διευθυντή των επειγόντων του τοπικού νοσοκομείου, η σφαίρα στο μάτι που διαπέρασε τον εγκέφαλο ήταν και η μοιραία.

Ο μικρός Αχμέντ κηδεύτηκε μέσα στην παλαιστινιακή σημαία, ενώ συγγενείς και φίλοι έρραναν το άψυχο κορμάκι του με ροδοπέταλα, περιφέροντάς το παράλληλα στους δρόμους της πόλης Χαν Γιούνις στη Νότια Γάζα.

Ο Αχμέντ δεν είναι το πρώτο ανήλικο θύμα του νέου κύκλου γενοκτονικής βίας των ισραηλινών αρχών κι έρχεται να προστεθεί στα 220 θύματα συνολικά τους τελευταίους 9 σχεδόν μήνες.

Όσο για την ισραηλινή πλευρά, έσπευσε κατά τη συνήθη τακτική της να επιρρίψει τις ευθύνες στη Χαμάς, που “βάζει τη ζωή αμάχων σε κίνδυνο”, υπογραμμίζοντας υποκριτικά πως κάνει “ό,τι μπορεί για να μην κάνει κακό σε παιδιά”.

Με πληροφορίες από nytimes.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: