“Η Σοβιετική Ένωση ήταν γνήσιος σοσιαλισμός, αρνούμαι να απολογηθώ για τους ιστορικούς θριάμβους του κινήματός μας”

Οι κομμουνιστές δεν έχουν να απολογηθούν για το ότι ο σοσιαλισμός εξάλειψε την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, τον αναλφαβητισμό, τους άστεγους, την επαιτεία και πρόσφερε στους λαούς μια σειρά αγαθά για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Η μόνη “απολογία” που πρέπει να δώσουν πρωτίστως στους ίδιους είναι γιατί έχασε και ποια λάθη οδήγησαν στην προσωρινή του ήττα.

Η Κλάρα Σορέντι είναι στέλεχος της YCL (Young Communist League) του Καναδά, δηλαδή της κομμουνιστικής νεολαίας, η οποία προσπαθεί σε ένα δυσμενές περιβάλλον με σαφώς αρνητικούς συσχετισμούς, να αναβαθμίσει την παρέμβασή της, μεταξύ άλλων και διαδικτυακά.

Αντί λοιπόν μιας αμυντικής τακτικής με δειλά ανοίγματα, η Κλάρα Σορέντι διάλεξε να τοποθετηθεί θαρραλέα κι επί της ουσίας στο καίριο ζήτημα της αποτίμησης για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στον εικοστό αιώνα -κάτι που θέτουν καλοπροαίρετα και αρκετοί φίλοι των ΚΚ σε όλες τις χώρες.

 

Η παρέμβασή της στο τουίτερ λέει: Η Σοβιετική Ένωση ήταν γνήσιος σοσιαλισμός. Αρνούμαι να απολογηθώ για τους ιστορικούς θριάμβους του κινήματός μας.

Κι έχει απόλυτο δίκιο. Οι κομμουνιστές δε χρειάζεται να απολογούνται για όσα πέτυχε η σοσιαλιστική οικοδόμηση, παρά τα εμπόδια που είχε και τη λάσπη που πετάνε σήμερα εναντίον της οι “νικητές της ιστορίας” και όσοι διακηρύσσουν το τέλος της. Δεν έχουν να απολογηθούν για το ότι ο σοσιαλισμός εξάλειψε την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, τον αναλφαβητισμό, τους άστεγους, την επαιτεία και πρόσφερε στους λαούς μια σειρά αγαθά για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Η μόνη “απολογία” που πρέπει να δώσουν και που προβληματίζει πρωτίστως τους ίδιους είναι γιατί έχασε και ποια λάθη έγιναν, για να μην επαναληφθούν.

Μαζί με το ηγετικό στέλεχος Dave McKee

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε:

-τη συντονισμένη επίθεση αντιδραστικών φιλελέδων κάτω από το τιτίβισμά της, που σχολιάζουν αρνητικά σχεδόν κάθε ανάρτησή της στο τουίτερ. Κι όπως σημειώνει κι η ίδια η Κλάρα Σορέντι, είναι ενδιαφέρον πως δεν κάνουν το ίδιο για άλλα πρόσωπα-πολιτικούς φορείς που έχουν την πολιτική εξουσία, αλλά επιλέγουν τους κομμουνιστές του Καναδά, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός που μπορεί να τους απειλήσει…

-την τοποθέτησή της για τους αντιδραστικούς που αδυνατούν να καταλάβουν πως η Βενεζουέλα είναι καπιταλιστική χώρα κι αυτός ο τρόπος παραγωγής είναι που αποτυγχάνει εκεί.

– και το σκωπτικό σχόλιό της για τους Αμερικάνους που νομίζουν πως απέτυχε ο σοσιαλισμός στην Κούβα, ενώ της έχουν επιβάλει εμπάργκο και είχαν προσπαθήσει δεκάδες φορές να δολοφονήσουν τον ηγέτη της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: