Σωστές προτεραιότητες – Το κυνήγι αλεπούς εξαιρεί από τους περιορισμούς του λοκντάουν ο Μπόρις Τζόνσον

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη με το γεγονός πως οι Τόρηδες και ο Μπόρις Τζόνσον έχουν λάβει αθροιστικά πάνω από 1 εκ. λίρες σε δωρεές από μεγιστάνες γνωστούς για τη σχέση τους με τον κυνήγι αλεπούς στη χώρα.

Mπορεί η Βρετανία να βρίσκεται σε διάφορες διαβαθμίσεις περιορισμών λόγω νέας ανόδου των μολύνσεων – άνοδο συνδεόμενη ενδεχομένως με το πιθανολογούμενο ως πιο μεταδοτικό νέο στέλεχος του κορονοϊού – και η κυβέρνηση να επέβαλε σειρά απαγορεύσεων ακόμα και για μέλη ίδιων οικογενειών στις εορταστικές συναθροίσεις, υπάρχουν όμως κάποιες βασικές ανάγκες που δεν αφήνει ακάλυπτες η κυβέρνηση των συντηρητικών.

Εν προκειμένω πρόκειται για το αγαπημένο χόμπι της βρετανικής αριστοκρατίας, το κυνήγι της αλεπούς, ένα έθιμο εντελώς βαρβαρικό, που, παρότι θα έπρεπε να ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εξακολουθεί να ασκείται από μέλη της άρχουσας τάξης, παρά την τυπική του απαγόρευση στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς παραλλαγές της πρακτικής εξακολουθούν να επιτρέπονται.

Σε μια πολύ ορθολογική ιεράρχηση προτεραιοτήτων, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα κυνήγια που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη χώρα, σε όλες τις περιοχές εκτός από όσες βρίσκονται στο αυστηρότερο επίπεδο συναγερμού, όπως το Λονδίνο και η νοτιανατολική Αγγλία.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη με το γεγονός πως οι Τόρηδες και ο Μπόρις Τζόνσον έχουν λάβει αθροιστικά πάνω από 1 εκ. λίρες σε δωρεές από μεγιστάνες γνωστούς για τη σχέση τους με τον κυνήγι αλεπούς στη χώρα. Ανάμεσά τους ο επικεφαλής hedge fund Τζόχαν Κριστόφερσον που φέρει και τίτλο πρωταθλητή κυνηγιού αλεπούδων, ενώ αντίστοιχες υψηλόβαθμες θέσεις σε συνδέσμους κυνηγών αλεπούς έχουν και οι αδερφοί Σάμγουορθ, που έχουν δωρίσει 860.000 λίρες στο κόμμα των Συντηρητικών.

Σύμφωνα με έρευνα της “Συμμαχίας κατά των Βάρβαρων Σπορ”, το 69% της κοινής γνώμης είναι κατά του κυνηγιού αλεπούδων σε οποιαδήποτε μορφή, ενώ μόνο το 25% συμφωνεί με τη χαλάρωση των μέτρων για αυτή τη δραστηριότητα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: