Σοκαριστικό κρούσμα ρατσισμού στις ΗΠΑ σε παιδικό σταθμό – Έτρωγαν πρώτα τα λευκά παιδιά, ενώ τα άλλα περίμεναν με άδεια χέρια!

Ένας πατέρας παρακολούθησε τη ζωντανή μετάδοση της καθημερινότητας στον Παιδικό Σταθμό του Ρόσγουελ και ανακάλυψε άναυδος πως τα λευκά παιδιά έτρωγαν πρώτα, ενώ τα άλλα κάθονταν με άδεια χέρια και τους κοιτούσαν, περιμένοντας τη σειρά τους!

Κανείς άνθρωπος δε γεννιέται ρατσιστής. Μπορεί εύκολα να γίνει όμως όταν τον εκπαιδεύουν και τον μαθαίνει εξ απαλών ονύχων. Αυτή είναι η περίπτωση ενός σοκαριστικού περιστατικού ρατσισμού, που έρχεται στη δημοσιότητα από το Ρόσγουελ, στην πολιτεία Τζιόρτζια των ΗΠΑ.

Το καρέ που απομόνωσε ένας γονιός από μια λήψη στο εσωτερικού του παιδικού σταθμού που έδειχνε την καθημερινότητα των παιδιών σε μία από τις μονάδες της εταιρείας “Kids ‘R’ Kids”. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο δείχνει τα λευκά παιδιά να κάθονται και να τρώνε κανονικά το φαγητό τους, την ώρα που οι συμμαθητές τους με τη σκουρόχρωμη επιδερμίδα, δεν έχουν σερβιριστεί καν, τους κοιτάνε και περιμένουν να τελειώσουν, για να έρθει και η δική τους σειρά!

Ο Άντριαν ΜακΚόλεϊ -πατέρας ενός από τα παιδιά- έμεινε άναυδος εντοπίζοντας το περιστατικό, που γυρίζει την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω -στην εποχή που υπήρχαν πχ ειδικές θέσεις στα λεωφορεία για τους λευκούς και οι Αφροαμερικάνοι ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

Η διευθύντρια της μονάδας δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και αναρωτήθηκε “μήπως έχει να κάνει κάτι με δίαιτα” (!), ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν την πρόθεση να τερματίσουν άμεσα το συμβόλαιο και τη συνεργασία τους με το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: