“Σιωπηλή σφαγή…” – Εικόνες φρίκης: Θάνατοι ηλικιωμένων από ασιτία! Εγκαταλείφθηκαν σε γηροκομείο στην Ιταλία…

Οι εικόνες που έρχονται από ένα γηροκομείο στην επαρχία του Λέτσε προκαλούν αποτροπιασμό και σκεπτικισμό για το ανθρώπινο είδος. Οι γιατροί βρήκαν τους ηλικιωμένους παγωμένους, βρώμικους και πεινασμένους, παρατημένους επί 3,5 μέρες!

Οι εικόνες που έρχονται από την γειτονική Ιταλία προκαλούν αποτροπιασμό και σκεπτικισμό για το ανθρώπινο είδος.

Στο γηροκομείο του Σολέτο, στην επαρχία του Λέτσε, δεκάδες τρόφιμοι εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, χωρίς νερό και φαγητό, επί 3,5 ημέρες, όταν το προσωπικό και η διεύθυνση του ιδρύματος μπήκαν σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “σιωπηρή σφαγή”, ενώ οι μαρτυρίες των γιατρών που πήγαν στο ίδρυμα και αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα είναι συνταρακτικές, καθώς βρήκαν τους ηλικιωμένους παρατημένους, πεινασμένους, βρώμικους και παγωμένους.

Οι στιχομυθίες από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των ηλικιωμένων που έρχονται στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές. Μια τρόφιμος λέει πως “δε μας έχουν πει ούτε ναι, ακούμε μόνο όχι” για τα επανειλημμένα, απεγνωσμένα αιτήματά τους, ενώ μια άλλη ηλικιωμένη απαντά στα οικεία της πρόσωπα, ότι είχε ζητήσει νωρίτερα βοήθεια και την αγνοούσαν, αλλά τα έχει καταγράψει όλα.

Οι 80 από τους 87 τρόφιμους του ιδρύματος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Τουλάχιστον 12 απεβίωσαν, κάποιοι όμως πέθαναν από δίψα και ασιτία, όχι από τον ιό. Η διεύθυνση ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αρχές, αλλά αυτές αρνήθηκαν να πάρουν την ευθύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, στη γειτονική χώρα υπάρχουν πάνω από 6.700 οίκοι ευγηρίας και αναμένεται να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί πιθανή απόκρυψη θανάτων και αντίστοιχες περιπτώσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: