Σφυροδρέπανο Στοπ: 27 Ευρωβουλευτές ζητούν από τον πρόεδρο της Amazon να πάψει η πώληση προϊόντων με σοβιετικά σύμβολα

27 ευρωβουλευτές από 13 χώρες ζητούν με επιστολή τους από τον Τζεφ Μπέζος να σταματήσει η εταιρεία του την πώληση προϊόντων με σοβιετικά σύμβολα, στα πλαίσια εκστρατείας που διοργανώνουν εδώ και μήνες οι γνωστές για τα χάδια στους φιλοναζί δοσιλόγους Βαλτικές χώρες.

Μια διάσημη (μη) ρήση του Λένιν έλεγε πως οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν και το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε. Η ιστορία απέδειξε πως σε γενικές γραμμές, ιδίως σε ειρηνικές περιόδους από πλευράς ταξικής πάλης, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πουλάνε τα σύμβολα και τις μορφές αυτών που όντως τους “κρέμασαν”.

Φαίνεται όμως κάποιοι παθαίνουν αλλεργία ακόμα κι όταν η αποτύπωση αυτών των συμβόλων αφορά εμπορικά προϊόντα και πολλές φορές αποτελεί απλώς δείγμα “εναλλακτικής” αισθητικής ή και έμμεσου χλευασμού, όπως αποδεικνύει η κάτωθι περίπτωση:

Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία των “συνήθων υπόπτων” της Βαλτικής κυκλοφόρησε κείμενο 27 ευρωβουλευτών προς τον CEO της Άμαζον, Τζέφ Μπέζος, με το οποίο ζητείται να σταματήσει η πώληση ειδών που φέρουν σοβιετικά σύμβολα. Η επιστολή ανήκει στον Λιθουανό ευρωβουλευτή Αντάνας Γκουόγκα και συνυπογράφεται από συμπατριώτες συναδέλφους του, αλλά και Πολωνούς, Ολλανδούς, Γερμανούς, Κροάτες, Λετονούς, Βρετανούς, Εσθονούς, Σλοβάκους, Φινλανδούς, Πορτογάλους, Ούγγρους και Ισπανούς ευρωβουλευτές. Η επιστολή φέρεται να υπογράφηκε από ευρωβουλευτές όλων των ομάδων του ευρωκοινοβουλίου, κάτι που αν αληθεύει περιλαμβάνει και υπογραφές από το “Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς”, γεγονός που βέβαια δε θα εξέπληττε κανέναν, δεδομένων των αντικομμουνιστικών διαπιστευτηρίων που έχει δώσει κάτα καιρούς.

Η σπαραξικάρδια επιστολή, πιστή στη θεωρία των δύο άκρων “καταδικάζει τη χρήση των παραπάνω συμβόλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων -ναζιστικών ή σοβιετικών”, λέγοντας πως “συστηματικά παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατέπνιγαν την ελευθερία και τη δημοκρατία”. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι συντάκτης της κινείται σε μετριοπαθή επίπεδα σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των θυμάτων, καθώς αποδίδει στο “σοβιετικό καθεστώς” 60 εκ. νεκρούς, ενώ όλοι ξέρουν ότι 100 εκ. σκότωσε μόνο ο Στάλιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δυο μεγάλες εταιρείες, η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart στις ΗΠΑ και η μεγάλη πολυεθνική αθλητικών ειδών Adidas, έχουν σταματήσει ήδη να πωλούν προϊόντα με σοβιετικά σύμβολα μετά από την καμπάνια κριτικής που ασκούν τα βαλτικά κράτη, ενορχηστρώνοντας και εκστρατείες στα ΜΚΔ, όπως το hashtag #WhyNotSwastika. Στην πραγματικότητα βέβαια, στις χώρες αυτές η σβάστικα κάθε άλλο παρά κακοδεχούμενη είναι, όπως αποδεικνύουν δεκάδες μνημεία και παρελάσεις προς τιμήν των συνεργατών των ναζί.

Κι αν δε θέλουν να βλέπουν σφυροδρέπανο ούτε ζωγραφιστό στην κυριολεξία, είναι επειδή τους στοιχειώνει σαν εφιάλτης, ακόμα κι όταν μοιάζει ένα πολιτικά αποστειρωμένο σύμβολο που χρησιμοποιούν σα διακοσμητική στάμπα οι νικητές της πρώτης αναμέτρησης σοσιαλισμού – καπιταλισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Με πληροφορίες από: lsm.lv

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: