Σε ριζικό λοκντάουν για μια εβδομάδα η Βενεζουέλα – Ακόμα 1000 γιατροί καταφτάνουν από την Κούβα

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως η χώρα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντών για τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης συνεργασία με την Κίνα και την Κούβα στον τομέα των εμβολίων που σχεδιάζουν οι εν λόγω χώρες

“Ζητώ από τις οικογένειες της Βενεζουέλας να προετοιμαστούν γι’αυτή τη βδομάδα ριζικής καραντίνας, πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των μολύνσεων”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, επιβεβαιώνοντας την Κυριακή πως θα ξεκινήσει μια εβδομάδα σκληρού λοκντάουν με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, σύμφωνα με τη μέθοδο ‘7+7″, όπου θα εναλλάσσονται αυστηρότερα μέτρα με χαλαρότερα σε εβδομαδιαία βάση. “Τη Δευτέρα ξεκινάμε επτά μέρες ριζικής, κοινωνικής και συνειδητής καραντίνας … Η καραντίνα είναι απαραίτητα για να κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και για να είμαστε ικανοί να παλέψουμε σκληρά κατά του κορονοϊού”, δήλωσε ο Μαδούρο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως η χώρα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντών για τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης συνεργασία με την Κίνα και την Κούβα στον τομέα των εμβολίων που σχεδιάζουν οι εν λόγω χώρες. Ειδικότερα η Κούβα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς πάνω από 1000 γιατροί επιπλέον αναμένεται να καταφτάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βενεζουέλα για την καταπολέμηση του κορονοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο διάγγελμά του, ο πρόεδρος απένειμε μετά θάνατον το βραβείο Φρανσίσκο ντε Μιράντα στο γιατρό Μιγκέλ Άνχελ Ράνχελ, που έπεσε πρόσφατα θύμα της ασθένειας, έχοντας σώσει αναρίθμητες ζωές πριν πεθάνει. “Ήταν ένας ακατάβλητος άντρας με μεγάλη ανθρωπιά, ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή, φροντίζοντας τους ασθενείς, τι πόνος”, δήλωσε ο Μαδούρο.

Αν και τις τελευταίες μέρες οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων εμφανίζουν ελαφρά πτωτική τάση στη Βενεζουέλα, τα κρούσματα παραμένουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, με 922 επιβεβαιωμένα κρούσματα την Κυριακή και 860 τη Δευτέρα, στην πλειονότητά τους από εγχώρια μετάδοση, ενώ τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται από την Κολομβία. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει συγκριτικά χαμηλός ως ποσοστό επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στους 386 ως σήμερα.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: