Σε απεργία πείνας οι υγειονομικοί στη Βολιβία

Η κατάσταση είναι οριακή, καθώς οι υγειονομικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, την ώρα που συνεχίζεται η έξαρση της πανδημίας στη χώρα και οι αρχές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης αδιαφορούν.

Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει από τη Δευτέρα οι υγιεινομικοί στο κέντρο υγείας του Πάλος Μπλάνκος, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας, φαρμάκων και ικανοποιητικών μισθών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι” λέει ο Αραμάγιο, ένας από τους απεργούς γιατρούς που ζητά από την τοπική κοινότητα να στηρίξει την απεργία τους. “Διατηρήσαμε τις υπηρεσίας μας παρότι έχουμε να πληρωθούμε μήνες. Αλλά δεν μπορούμε πια να θεραπεύσουμε ασθενείς με κορονοϊό γιατί δεν έχουμε υλικά και φάρμακα”, προσθέτει.”

Η κατάσταση είναι οριακή, καθώς οι υγειονομικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, την ώρα που συνεχίζεται η έξαρση της πανδημίας στη χώρα και οι αρχές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης αδιαφορούν. “Ζητούμε μέσα προστασίας εδώ και μήνες. Ακόμα περιμένουμε απάντηση” σημειώνει χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Η απεργία πείνας στο Πάλος Μπλάνκος έρχεται να προστεθεί στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης της Ζανίνε Ανιές, που προσπαθεί με συνεχείς αναβολές των εκλογών να εδραιώσει τη θέση που με πραξικοπηματικές μεθόδους σφετερίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις και αποκλεισμοί δρόμων σε πολλά κρατίδια της χώρας, με βασικό αίτημα την εγγύηση διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών μέσα στο 2020.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: