Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Primark στην Ισπανία

Αιτία ο διπλασιασμός σχεδόν των εργάσιμων Σαββάτων, με παράλληλο χρονικό περιορισμό των ημερών στις οποίες επιτρέπεται το ρεπό των εργαζόμενων.

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται αυτές τις μέρες οι περίπου 300 εργαζόμενοι στις αποθήκες της ιρλανδικής πολυεθνικής ενδυμάτων  Primark στην Τορίχα της Γουαδαλαχάρα,  που εφοδιάζει τα 57 καταστήματα της επιχείρησης σε Ισπανία και Πορτογαλία. Έχοντας ήδη ξεκινήσει την απεργία τους την περασμένη εβδομάδα, από τη Δευτέρα η κινητοποίησή τους μετατράπηκε σε διαρκείας, καθώς η εργοδοσίας της DHL που διαχειρίζεται την αποθήκη παραμένει ανένδοτη στις θέσεις της.

Αιτία της απεργίας η πρόθεση της επιχείρησης να επεκτείνει την εργασία του Σαββάτου από 14 το χρόνο (κι όχι πάνω από 2 το μήνα) σε 24, επικαλούμενο τα ωράρια του χονδρεμπορίου, που αφορούν όλα τα Σάββατα του χρόνου. Μάλιστα, μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης στις 30 Ιούνη, το υποχρεωτικό ρεπό που αντιστοιχεί σε κάθε εργάσιμο Σάββατο, θα μπορεί να λαμβάνεται από τους εργαζόμενους μόνο μεσοβδόμαδα, δηλαδή μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης.

Με πληροφορίες από El Pais

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: