Ρομπέν των Αη Βασίληδων – Άντρας λήστεψε τράπεζα στις ΗΠΑ και μοίρασε τα λεφτά στους περαστικούς

Στη συνέχεια έκατσε σε ένα “Starbucks” και περίμενε τη σύλληψή του.

Ένας ασυνήθιστος χριστουγεννιάτικος μποναμάς περίμενε τους περαστικούς στο Κολοράντο των ΗΠΑ την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς είδαν έναν άντρα να πετάει δολάρια στον αέρα φωνάζοντας “Καλά Χριστούγεννα”. Νωρίτερα, ο 65χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ είχε ληστέψει τράπεζα, λέγοντας στην ταμία ότι κρατά όπλο στην τσέπη και βγάζοντας μια σακούλα για να τη γεμίσει με μετρητά. Διέφυγε παίρνοντας ένα άγνωστο ποσό, σκόρπισε τα χρήματα στο δρόμο και στη συνέχεια έκατσε σε ένα “Starbucks” και περίμενε τη σύλληψή του. “Ήταν σχεδόν σαν να ήθελε να συμβεί η σύλληψη”, λέει ο υπεύθυνος του υποκαταστήματος της αλυσίδας καφέ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Όλιβερ δεν παρήγγειλε κάτι και κανείς δεν πρόσεξε την παρουσία του.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το περιστατικό, λέγοντας απλώς ότι περισυνέλεξε κάποια από τα χρήματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι από τους περαστικούς μάζεψαν τα χρήματα και τα επέστρεψαν στην τράπεζα, πιθανόν φοβούμενοι νομικές συνέπειες για τους ίδιους από την κατοχή τους.

Ο Όλιβερ είναι αμφίβολο αν ήταν στην πραγματικότητα οπλισμένος. Αυτή τη στιγμή κρατείται και αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου.  

 Ληστεία του Όλιβερ φέρνει στη μνήμη τη “ληστεία του Αη-Βασίλη” στο Σίσκο του Τέξας παραμονές Χριστουγέννων του 1927. Τότε κάποιος Μάρσαλ Ράτλιφ, που είχε ήδη καταδικαστεί για ληστεία μαζί με τον αδερφό του, αλλά είχε λάβει χάρη από τον κυβερνήτη της πολιτείας, έκλεψε την Εθνική Τράπεζα της πόλης, εκεί όμως τελειώνουν και οι ομοιότητες με την υπόθεση του χριστουγεννιάτικου Ρομπέν του Κολοράντο. Δυο από τους τέσσερις συνεργούς του Μάρσαλ έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης έξι πολίτες. Ο Ράτλιφ και δυο συνεργοί του συνελήφθησαν την ώρα που προσπάθησαν να πάρουν δυο ομήρους. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε θάνατο και προσπάθησε να διαφύγει πυροβολώντας έναν αστυνομικό. Όταν έγινε γνωστός πως ο αξιωματικός ήταν ετοιμοθάνατο, ένα εξαγριωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από τη φυλακή απαιτώντας την παράδοση του ληστή στον όχλο. Πράγματι, ο Ράτλιφ λυντσαρίστηκε μέχρι θανάτου πίσω από ένα κινηματογράφο και στη συνέχεια το κακοποιημένο πτώμα του εκτέθηκε για μέρες στη βιτρίνα ενός επιπλοπωλείου πριν ακόμα αποσταλεί στο νεκροτομείο. 

Με πληροφορίες από newsweek

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: