Προεκλογικό σποτ του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας: “Η πατρίδα τους δεν είναι δική μας. Να φτιάξουμε τη δική μας, μια πατρίδα για την εργατική τάξη…”

Είμαστε αυτοί που βρίσκονται στο πόδι, πριν καν αρχίσει η μέρα. Που βάζουν σε λειτουργία τα πράγματα. Δε θα πούνε σε εμάς πώς κινείται ο κόσμος. Αλλά προσπαθούν να το κάνουν. Και μας μιλάνε για πατρίδα… “Ποια πατρίδα;” ρωτάμε. Γιατί η πατρίδα τους δεν είναι δική μας.

Η Ισπανία κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και το ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας έβγαλε το δικό του προεκλογικό σποτάκι. Σε αυτό εμφανίζεται η θρυλική Πασιονάρια (Ντολόρες Ιμπαρούρι), ενώ γίνεται αναφορά στις δύο πατρίδες που υπάρχουν στην Ισπανία, τον κόσμο της εκμετάλλευσης και την πατρίδα των εργατών, που δε μοιράζεται καμία κοινή αξία με τους εκμεταλλευτές της.

Το μήνυμα στο σποτ είναι το εξής:

Είμαστε αυτοί που βρίσκονται στο πόδι, πριν καν αρχίσει η μέρα. Που βάζουν σε λειτουργία τα πράγματα. Δε θα πούνε σε εμάς πώς κινείται ο κόσμος. Αλλά προσπαθούν να το κάνουν. Και μας μιλάνε για πατρίδα…

“Ποια πατρίδα;” ρωτάμε. Γιατί η πατρίδα τους δεν είναι δική μας.

Στην πατρίδα τους υπάρχουν καρέκλες, ίντριγκες, εκμετάλλευση, λίγα δικαιώματα και περισσότερη δυστυχία από ό,τι σημαίες, αν και προσπαθούν να σκεπάσουν την πρώτη με τις δεύτερες.

Στη δική μας πατρίδα, όμως, υπάρχουν πιο πολλά και πιο ωραία πράγματα. Εκεί βρίσκεται ό,τι είναι απαραίτητο: προσπάθεια, δουλειά, ξημερώματα γεμάτα αξιοπρέπεια, απόβραδα φορτισμένα με συνείδηση, τιμή, αξιοπρέπεια, μνήμη… Και μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα να διαλέξουμε. Και θα το κάνουμε. Για να φτιάξουμε τη δική μας πατρίδα: μια πατρίδα για την εργατική τάξη.

Για αυτό, αυτή τη φορά: διάλεξε εσένα, τους δικούς σου, διάλεξε αυτό που είναι απαραίτητο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: