Η πρέσβης της Βρετανίας στον ΟΗΕ πιστεύει ότι ο Μαρξ είναι Ρώσος και θα ντρεπόταν για τη χώρα του…

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καρλ Μαρξ είναι θαμμένος στην Αγγλία, συνεπώς μπορεί να έχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Πρέπει όμως να την πληροφορήσει κάποιος κάτι βασικό: α) οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα, και β) ο Μαρξ έχει και αυτή δεν είναι η Ρωσία.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει, ακούσει και διαβάσει πολλά.

Έχουμε ακούσει να λένε πως ο Μαρξ θα ντρεπόταν για όσα έγιναν επί υπαρκτού σοσιαλισμού, στο όνομα των ιδεών του και της εφαρμογής τους.
Έχουμε δει να μπερδεύουν τη Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση, σκόπιμα ή μη, και να την παρουσιάζουν ως ιστορική της συνέχεια.
Αυτό που δεν είχαμε δει είναι να θεωρούν το Μαρξ Ρώσο, που αν ζούσε θα έκανε κριτική στην πολιτική της… πατρίδας του. Για όλα όμως υπάρχει η πρώτη φορά.

Η Κάρεν Πιρς, πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στον ΟΗΕ, είπε κι ελάλησε: με σεβασμό στον Καρλ Μαρξ, νομίζω πως θα στριφογυρνάει στον τάφο του, βλέποντας τι απέγινε η χώρα του… με την υπεράσπιση της χρήσης χημικών όπλων εναντίον αθώων”.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καρλ Μαρξ είναι θαμμένος στην Αγγλία, συνεπώς μπορεί να έχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Πρέπει όμως να την πληροφορήσει κάποιος κάτι βασικό: α) οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα, και β) ο Μαρξ έχει και αυτή δεν είναι η Ρωσία. Ούτε η Αγγλία, όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Πάλι καλά που η Κάρεν Πιρς δε ζήτησε και τον επαναπατρισμό της σορού του Μαρξ στη… Ρωσία! Κι η πολεμοκάπηλη υστερία συνεχίζεται…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: