“Πράσινο” ξέπλυμα φονιάδων – Vegan o νέος αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού

Η κρεατοφαγία γίνεται ολοένα και πιο ντεμοντέ σε μια από τις φονικότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη, η ανθρωποφαγία ωστόσο παραμένει διαχρονική κι επιβεβλημένη αξία. 

Θυμάστε έναν Γερμανό καγκελάριο που ήταν χορτοφάγος, αντικαπνιστής και φιλόζωος; Αν δεν τον θυμόσαστε γι’ αυτές τις αξιέπαινες ιδιότητές του, ίσως φταίνε μερικά εκατομμύρια νεκροί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που του χάλασαν το ίματζ.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει καθόλου τους ισραηλινούς και διεθνείς “ίματζ μέηκερς” των Ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων να επικαλούνται τη vegan ιδιότητα του νέου αρχηγού του στρατού της χώρας, Aviv Kochavi, ως κάτι που αξίζει να προβληθεί ως φοβερά πρωτοποριακό και προοδευτικό. Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός είναι ο πιο vegan του κόσμου, καθώς ένας στους 18 στρατιώτες δηλώνουν πως δεν καταναλώνουν προϊόντα ζωϊκής προέλευσης. Η αλήθεια είναι πως όταν βλέπεις σχεδόν καθημερινά παλαιστινιακό αίμα, ένας κορεσμός με το κρέας όσο να ‘ναι θα σου δημιουργηθεί.

Ο Kochavi όμως είναι και “σχολικά μορφωμένος” που έλεγε κάποτε ο Χατζηχρήστος στο Μπακαλόγατο. Έχει σπουδάσει φιλοσοφία στην Ιερουσαλήμ και έχει δυο μεταπτυχιακά από το Χάρβαρντ και το Τζονς Χόπκινς στη δημόσια διοίκηση και τις διεθνείς σχέσεις. Πραγματικός διανοούμενος δηλαδή.

Δεν πρόκειται φυσικά μόνο για άνθρωπο του πνεύματος, αλλά και της δράσης, αφού από τα μικράτα του υπήρξε μέλος σιωνιστικής οργάνωσης και από το 1982 υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό, λαμβάνοντας μέρος σε σειρά αναμετρήσεων με επίκεντρο την καταπολέμηση της παλαιστινιακής αντίστασης. Μάλιστα, οι μέθοδοί του μπορούν να χαρακτηριστούν “πρωτοπόρες”, αφού επινόησε το γκρέμισμα τοίχων με σφυριά 5 κιλών για να εισβάλει σε σπίτια Παλαιστινίων προσφύγων, με το πρόσχημα της προφύλαξης των Ισραηλινών στρατιωτών από ελεύθερους σκοπευτές. Ήταν τέτοια η αποτελεσματικότητα της επινόησης του Κοchavi, ώστε την αντέγραψε ο αμερικανικός στρατός στη διάρκεια επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η κρεατοφαγία γίνεται ολοένα και πιο ντεμοντέ σε μια από τις φονικότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη, η ανθρωποφαγία ωστόσο παραμένει διαχρονική κι επιβεβλημένη αξία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: