“Ποτέ δε γυρνάμε την πλάτη στη λέξη “κομμουνιστής” – Μεγάλη συγκέντρωση του ΤΚΡ στην Άγκυρα

“Το κόμμα είναι σχολείο, μαθαίνουμε να λέμε μαζί τα τραγούδια μας και κυρίως να παλεύουμε μαζί.”

Πολύ μεγάλη ήταν η τρίτη και τελευταία στη σειρά συγκέντρωση του του ΤΚΡ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, αποκορύφωμα των επίσης ιδιαίτερα πετυχημένων αντίστοιχων εκδήλωσεων σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη. Σύνθημα της εκδήλωσης, που έγινε σε συνεδριακό κέντρο της πόλης το Σάββατο, είναι “Ελπίζοντας, οργανώνοντας και γιορτάζοντας για τη νίκη το 2020”.  

Μετά από την προβολή βίντεο, ανέβηκε στη σκηνή η ορχήστρα Γιαπιτζιλαρ κι ακολούθησε ομιλία από τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Άγκυρας Ντεβρίκ Κοτσάκ, που χαιρέτησε τον κόσμο και τους εργαζόμενους που είναι σε κινητοποίηση στην πόλη, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί αλυσίδας ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, οικοδόμοι και μεταλλεργάτες. “Κάθε μέλος, κάθε εθελοντής του ΤΚΡ σας καλεί ώστε κανείς να μη μείνει μόνος μπροστά στον εκμεταλλευτή στη δουλειά, την αστυνομία στο σχολείο, το διοικητή στο νοσοκομείο”, υπογράμμισε ο Κοτσάκ, καλώντας τους φίλους του κόμματος να οργανωθούν και να πολεμήσουν από κοινού.   

“Τα μέλη που ήρθαν μαζί μας σε αυτή την αίθουσα, που συναντήθηκαν στις τοπικές οργανώσεις του ΤΚΡ, που συναντήθηκαν με το δίκτυο αλληλεγγύης “Τα αφεντικά θα νιώσουν την καυτή μας ανάσα”, οι μαθητές, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και άλλοι είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην απελπισία και την έλλειψη οργάνωσης”, πρόσθεσε ο Κοτσάκ. 

Μετά την ομιλία, στη σκηνή ανέβηκε η τραγουδίστρια Γκιούλκαν Αλτάν, ενώ ο καλλιτέχνης Ορχάν Αϊντίν διάβασε ποιήματα του μεγάλου Ναζίμ Χικμέτ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν επίσης, όπως και στις άλλες πόλεις, βίντεο με μηνύματα αλληλεγγύης στο ΤΚΡ και τους εργαζόμενους της Τουρκίας από άλλα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ.  

 Ο γγ Κεμάλ Οκουγιάν στην ομιλία του ανέλυσε τη σημασία του ακρωνυμία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, αναφερόμενος ξεχωριστά σε κάθε μία από τις έννοιες που την απαρτίζουν  

“Το κόμμα είναι σχολείο, μαθαίνουμε να λέμε μαζί τα τραγούδια μας και κυρίως να παλεύουμε μαζί. Το κόμμα είναι ο σύντροφος όσων βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι, το κόμμα είναι η οργάνωση της πάλης. Και μετά η Τουρκία. Η αγαπημένη μας χώρα. Τονίζει τη χώρα που θα κάνουμε να σταθεί στα πόδια της, όπου θα εγκαθιδρύσουμε ένα σοσιαλιστικό σύστημα. Είναι και κομμουνιστικό… τα πάντα από την παιδεία, την υγείας ως τις μεταφορές θα είναι δωρεάν. Καθώς η εργατική τάξη θα σώζει τον εαυτό της, θα σώσει την ανθρωπότητα. Θα εγκαθιδρύσουμε ένα σύστημα χωρίς κρίση, φτώχεια, γι’ αυτό είμαστε κομμουνιστές. Για το λόγο αυτό ποτέ δε γυρνάμε την πλάτη στη λέξη “κομμουνιστής”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: