“Πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά”-Θαλάσσιο τείχος χτίζει το Ισραήλ στη Γάζα

Ανέγερση θαλάσσιου τείχους ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, επισήμως για να ανακόψει επιθέσεις βατραχανθρώπων της Χαμάς, την ώρα που κατασκευάζεται και υπόγειο τούνελ στη Γάζα.

Εκτός από το πασίγνωστο τραγούδι των Θάνου Μικρούτσικου και Άλκη Αλκαίου, κάποιοι μπορεί να θυμάστε απ’το σχολείο όταν ο Ξέρξης εκστρατεύοντας κατά της Ελλάδας μαστίγωσε τα κύματα στον Ελλήσποντο επειδή κατέστρεφαν τις γέφυρες των μηχανικών του, και παράλληλα διέταξε να πετάξουν αλυσίδες στη θάλασσα. Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ, με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία, ξεπερνά και τα πιο μεγαλομανή σχέδια αρχαίων ηγεμόνων, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, σήμερα ξεκίνησε η ανέγερση ενός θαλάσσιου τείχους, μοναδικού στο είδος του στον κόσμο, με στόχο την αποκοπή “διείσδυσης της Χαμάς” στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Κατασκευών του υπουργείο, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Το τείχος θα αποτελείται από τρία επίπεδα, το ένα κάτω από τη θάλασσα, μια στρώση λιθοσωρών κι από πάνω συρματοπλέγματα, ενώ όλη η κατασκευή θα περιβάλλεται από φράχτη. Ως πρόσχημα για το τερατούργημα (“αδιαπέραστο κυματοθραύστη, το χαρακτήρισε ο υπουργός) χρησιμοποιείται επίθεση βατραχανθρώπων της Χαμάς στο Κιμπούτζ Ζικίμ το 2014(!). με το υπουργείο να ισχυρίζεται πως έκτοτε οι βατραχάνθρωποι της οργάνωσης ανέρχονται σε 1500, παρότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σημειωθεί καμία επιθετική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών οικισμών ή στρατιωτών από το συγκεκριμένο σώμα. Υπενθυμίζεται πως μόνο τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 116 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον Ισραηλινό Στρατό και πάνω από 13.000 έχουν τραυματιστεί.

Τα τείχη είναι βέβαια μια συνηθισμένη πρακτική του Ισραήλ, καθώς εκείνο που χωρίζει τη Γάζα από την υπόλοιπη χώρα έχει ήδη ηλικία άνω των 20 ετών, ενώ ήδη κατασκευάζεται υπόγειο τείχος στη Γάζα, ώστε να σταματήσει η διάνοιξη των τούνελ μέσω των οποίων κινούνται οι Παλαιστίνιοι. Δυστυχώς για τους τελευταίους, αυτά τα τείχη δεν τα έφτιαξε σοσιαλιστική κυβέρνηση για να προκαλέσουν τη μήνι του “πολιτισμένου κόσμου”, αλλά η “μόνη φιλελεύθερη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής”, οπότε ίσως πρέπει να χρωστάνε κι ευγνωμοσύνη που ακόμα δεν έχουν φτιάξει εναέρια τείχοι, για να εμποδίζουν και τους χαρταετούς των Παλαιστινίων να φτάνουν στους οικισμούς των εποίκων.

Με πληροφορίες από news247.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: