“Πόλεμος” στη μεγάλη κινητοποίηση των υγειονομικών στη Γαλλία – Aστυνομικοί έσυραν από τα μαλλιά ασθματική νοσοκόμα (VIDEO)

Το πρόσωπό της γέμισε αίματα ενώ η ίδια φώναζε απελπισμένα να της δώσουν  τα φάρμακα για το άσθμα της.

Επιστροφή στην “κανονικότητα” και για τη γαλλική αστυνομία, που έκανε μια ακόμα επίδειξη – κατ’ εντολήν των πολιτικών της προϊσταμένων – αγριότητας και καταστολής κατά της μεγάλης διαδήλωσης υγειονομικών στο Παρίσι, με αίτημα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Μακρόν για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας να μη μείνουν κούφια λόγια ως συνήθως.

Χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό πορεύθηκαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και άλλων γαλλικών πόλεων, μέχρι που ένα πλήθος, που κατά την αστυνομία έφτανε στις 18000, συγκεντρώθηκε έξω από το σύμπλεγμα Les Invalides, ιστορικό νοσοκομείο βετεράνων πολέμων με μουσειακή κυρίως χρήση σήμερα. Μια μικρή ομάδα έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο και αναποδογύρισε άλλα οχήματα φωνάζοντας “Όλοι μισούν την αστυνομία”.

Η αστυνομία απάντησε με βροχή δακρυγόνων και βίαιες επιθέσεις σε διαδηλωτές. Ανάμεσά τους μια 50χρονη νοσοκόμα, που εμφανίζεται σε βίντεο να τη σέρνουν από τα μαλλιά αστυνομικοί. Το πρόσωπό της γέμισε αίματα ενώ η ίδια φώναζε απελπισμένα να της δώσουν  τα φάρμακα για το άσθμα της. Όπως διακρίνεται στο βίντεο, οι πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν μπροστά από τη γυναίκα σε μια προφανή προσπάθεια να παρεμποδίσουν τη βιντεοσκόπηση του περιστατικού. Την ταυτότητά της γυναίκας επιβεβαίωσε η κόρη της μέσω τουίτερ, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα της το τελευταίο τρίμηνο δούλευε 12 ως 14 ώρες τη μέρα και πέρασε η ίδια κορονοϊό.

Une infirmière tirée par les cheveux !

Terrible image d'une infirmière de 50 ans, ayant travaillé pendant toute la crise du Covid (et l'ayant même attrapé). tirée par les cheveux par un policier. Elle finira évacuée le visage en sang tout en réclamant à plusieurs reprises sa Ventoline. A ceux qui pensent qu'il s'agit d'une BB ou GJ déguisée en soignante, sa fille a publié sur twitter ce témoignage : "Cette femme, c'est ma mère. 50 ans, infirmière, elle a bossé pendant 3 mois entre 12 et 14 heures par jour. A eu le covid. Aujourd'hui, elle manifestait pour qu'on revalorise son salaire, qu'on reconnaisse son travail. Elle est asthmatique. Elle avait sa blouse. Elle fait 1m55."Image issue du direct de Remy Buisine pour Brut

Gepostet von Cerveaux non disponibles am Dienstag, 16. Juni 2020

Η αστυνομία έκανε λόγο για “βίαιες ομάδες που προσπάθησαν να οξύνουν τις εντάσεις στην ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων της υγείας”, προσθέτοντας πως έγιναν 32 συλλήψεις. Επεισόδιο σημειώθηκαν επίσης στη Λιλ, τη Νάντη και την Τουλούζη.

Το γαλλικό σύστημα υγείας βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση στη διάρκεια της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να υπογραμμίζουν πως δεν αρκούν τα χειροκροτήματα για την προσφορά τους, αλλά η απαιτείται η μισθολογική τους αναβάθμιση όπως και συνολικά η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας. “Μας παρουσιάζουν σαν υπερήρωες γιατί δουλεύαμε υπερωρίες και προστατεύαμε τους ασθενείς μας χωρίς να έχουμε επαρκή εξοπλισμό. Μας υποσχέθηκαν προσλήψεις και χρηματοδότηση, αλλά δεν έχουμε δει τίποτε από αυτά”, λέει η νοσοκόμα Λατίφα, που εργάζεται σε νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ για μισθό 1565 ευρώ το μήνα.

“Κάθε μέρα είχα ένα κόμπο στο στομάχι φοβούμενη πως θα φέρω τον ιό σπίτι”, λέει η νοσοκόμα γηροκομείου Αμελί Μεμπάντα, που έχει ένα τρίχρονο γιο και δουλεύει στην ίδια πόλη. “Ήμασταν εκεί για τους ασθενείς μας, ακόμα και χωρίς μάσκες, γάντια ή άλλον προστατευτικό εξοπλισμό. Για τους γέροντες που δεν είχαν πια επισκέπτες ή δεν είχαν οικογένεια, ήμασταν τα πάντα”, προσθέτει η γυναίκα.

Ο επικεφαλής της CGT Φιλίπ Μαρτίνες από το Παρίσι δήλωσε πως “περιμένουμε μια επαναξιολόγηση των μισθών και την αναγνώριση των προσόντων” των υγειονομικών, με τον υπουργό υγείας Ολιβιέ Βεράν να δηλώνει πως η κυβέρνηση επανεξετάζει τη μισθοδοσία των υγειονομικών και θα επανέλθει με νεότερα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Με πληροφορίες από ΑFP. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: