Πλανήτης των πιθήκων – Μακάκες εισέβαλαν σε εργαστήριο και έκλεψαν δείγματα από τεστ κορονοϊού στο Νέο Δελχί

Οι μακάκες διέφυγαν μετά το “χειρουργικό” χτύπημα κι ένας εξ αυτών εντοπίστηκε αργότερα σε ένα δέντρο να μασουλά μακάρια ένα από τα δείγματα που είχε βουτήξει, ενώ οι ασθενείς υποβλήθηκαν αναγκαστικά σε νέο τεστ.

Όχι δεν είναι σκηνή από ένα ακόμα σίκουελ του γνωστού κινηματογραφικού franchise, αλλά η πραγματικότητα σε εποχές πανδημίας και μαζικού λοκντάουν. Δεν πίστευε στα μάτια του βοηθός εργαστηρίου ιατρικής σχολής στο Νέο Δελχί όταν δέχτηκε επίθεση από μάκακες, που πήραν ως “λάφυρο” δείγματα από τεστ κορονοϊού τριών ασθενών.

Monkeys get on a motorcycle to eat fruits from a box during a the lockdown in New Delhi

Οι μακάκες διέφυγαν μετά το “χειρουργικό” χτύπημα κι ένας εξ αυτών εντοπίστηκε αργότερα σε ένα δέντρο να μασουλά μακάρια ένα από τα δείγματα που είχε βουτήξει, ενώ οι ασθενείς υποβλήθηκαν αναγκαστικά σε νέο τεστ.

Το απίστευτο περιστατικό αναδεικνύει γλαφυρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ινδική πρωτεύουσα και άλλες μεγαλουπόλεις, καθώς οι μακάκες που τα τελευταία χρόνια παρεπιδημούν ολοένα και συχνότερα στις πόλεις έχουν “πάρει αέρα” χάρη στην απουσία ανθρώπων το διάστημα του λοκντάουν, καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους που έσφυζαν από ανθρώπους, ενώ παράλληλα έχουν στερηθεί σε μεγάλο βαθμό και την κύρια πηγή διατροφής τους.

Η πείνα τους επιτείνεται κι από την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από τους ειδικούς στο τάισμα μαϊμούδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από το φόβο μετάλλαξης του ιού

Men give bananas to monkeys gathered on the side of the road

“Το θέμα είναι ότι κατανοούμε πολύ λίγο τον ιό, κι είναι καλύτερα να περιορίσουμε την αλληλεπίδρασή μας με την άγρια ζωή μέχρι να καταλάβουμε την επίδρασή του (κορονοϊού) στα μη ανθρώπινα θηλαστικά μέχρι να υπάρξει περισσότερη έρευνα για τις επιδράσεις σε μη ανθρώπινα θηλαστικά και άλλα είδη ζώων”.

Τα προβλήματα στη συμβίωση ανθρώπων και πιθήκων στο Δελχί έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν αναφορές για εισβολές τους σε σπίτια με στόχο την κλοπή φαγητού αλλά και κινητών τηλεφώνων, αλλά και παρενόχληση των κατοίκων μέσα σε αυτά ή περαστικών στο δρόμο. Το 2018 εργαζόμενοι υπουργείων είχαν αναφέρει ότι κάποιες φορές οι πίθηκοι σκαρφάλωναν στα παράθυρα και έμπαιναν στα γραφεία προς αναζήτηση τροφής, αλλά και για να διασκεδάσουν σκίζοντας αρχεία και άλλα έγγραφα.

Με πληροφορίες από Sky news

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: