Πέθανε ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Ο ιμπεριαλισμός θρηνεί έναν από τους πιο πιστούς υπηρέτες του

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος «γκουρού» της αμερικανικής διπλωματίας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο σύμβουλος Αμερικανών προέδρων που βρισκόταν πίσω από κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και αντικομμουνιστική εκστρατεία στον πλανήτη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος «γκουρού» της αμερικανικής διπλωματίας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο σύμβουλος Αμερικανών προέδρων  που βρισκόταν πίσω από κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και αντικομμουνιστική εκστρατεία στον πλανήτη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Υπηρέτησε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ από το 1977 ως το 1981, και  συμβούλευσε τον πρόεδρο Ομπάμα κατά την πρώτη του καμπάνια. Ήταν γιος του αντι-Ρώσου Ταντέους Μπρεζίνσκι, ο οποίος πολέμησε ενάντια στον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό στην τελευταία εκστρατεία της Βαρσοβίας του 1920 και ο οποίος είχε δημόσιο αξίωμα στη Ναζιστική Γερμανία ως Γενικός Πρόξενος στην Λειψία από το 1931 ως το 1935.

Δίδαξε Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (Σχολή Προχωρημένων Διεθνών Σπουδών) και διετέλεσε πρόεδρος  του  ΔΣ του Κέντρου για τις Στρατηγικές και Διεθνής Σπουδές.

Εκτός από ομιλίες Αμερικανών προέδρων έγραψε βιβλία και σωρεία άρθρων και συμμετείχε στη χάραξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, και στο σχεδιασμό επεμβάσεων και αιματοκυλίσματος λαών στα μήκη και πλάτη της γης. Ο Μπρεζίνσκι ως σύμβουλος του Κάρτερ ουσιαστικά δυναμίτισε τα πάντα στο Ιράν το 1979, ήταν ο εμπνευστής των μουτζαχεντίν  στο Αφγανιστάν την ίδια χρονιά και αυτός που πήρε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν από το χέρι. Υπό αυτή την έννοια ήταν ο γεννήτορας όλων των ισλαμοφασιστών, από τους μουτζαχεντίν στον ISIS.

Πέθανε ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Ο ιμπεριαλισμός θρηνεί έναν από τους πιο πιστούς υπηρέτες του

Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι με τον Τζίμι Κάρτερ

Πίσω από το προπέτασμα της «σοβιετικής εισβολής» στο Αφγανιστάν, βρισκόταν, σύμφωνα με ομολογία του Μπρεζίνσκι, η μυστική επέμβαση  των ΗΠΑ και της CIA για την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης και η βοήθεια στις διάφορες συμμορίες, με παροχή πακτωλού δολαρίων και οπλισμού για την οργάνωση και εκτέλεση τρομοκρατικών χτυπημάτων και δολοφονιών.

Τον Μάη του 2014, ο Μπρεζίνσκι έγραφε σε άρθρο του, με τίτλο “Τι πρέπει να πει στους Αμερικανούς για την Ουκρανία ο Ομπάμα”: «”Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μόνο αν θεωρήσουν ότι θα πάρουν τελικά κάποια βοήθεια από τη Δύση, κυρίως σε πολεμοφόδια που θα είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή επιτυχημένης υπεράσπισης πόλεων.”

Το 1956, με το ξέσπασμα της αντεπανάστασης στη Λαϊκή Δημοκρατία Ουγγαρίας ο Μπρεζίνσκι δήλωνε: «Η πιο επιθυμητή μορφή αλλαγής θα άρχιζε με μια εσωτερική φιλελευθεροποίηση των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών. Η Ανατολική Ευρώπη με τους ιστορικούς δεσμούς της με τη Δύση και με τις προοδευτικότερες συνθήκες διαβίωσης πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστές, θα πραγματοποιήσει την αλλαγή αναμφισβήτητα γρηγορότερα από τη Ρωσία. Αυτό ισχύει κύρια για την Τσεχοσλοβακία και λιγότερο για την Ουγγαρία και την Πολωνία».

Πέθανε ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Ο ιμπεριαλισμός θρηνεί έναν από τους πιο πιστούς υπηρέτες του

Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι δίπλα στον Μπιλ Κλίντον

Και για την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ:

«Μεγάλες πλειοψηφίες στη Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Τουρκία αντιτίθενται στον πόλεμο, ενώ ακόμα και στη Βρετανία η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη. Στη σημερινή κρίση το βασικό στοιχείο που διακυβεύεται είναι η νομιμότητα της αμερικανικής ηγεσίας και η ανάδειξη ενός ασφαλέστερου διεθνούς συστήματος. Το πώς το Ιράκ θα υποχρεωθεί να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες, θα δημιουργήσει όλα εκείνα τα προηγούμενα για την αντιμετώπιση, οπουδήποτε, της τρομοκρατίας και της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής».

Είθισται όταν πεθαίνουν διάσημοι να λέγεται και να γράφεται «ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων». Εμείς θα λέγαμε πως αν υπήρχε κόλαση τότε θα υπήρχε κι ένα καζάνι αναμμένο να τον περιμένει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: