Πέθανε από το κρύο 11χρονο παιδί μεταναστών σε λυόμενο στο Τέξας

Στην πλουσιότερη χώρα του πλανήτη, λίγες μέρες χιονιού ήταν αρκετές για να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, είτε από υποθερμία είτε από δυστυχήματα προσπαθώντας να ζεσταθούν με τζάκια, μαγκάλια και ό,τι άλλο είχαν πρόχειρο εν μέσω διακοπών του ιδιωτικουποιημένου δικτύου ρεύματος της πολιτείας.

Το πραγματικό πρόσωπο της ισχυρότερης καπιταλιστικής χώρας του κόσμου για τους πιο αδύναμους, ανέδειξε ο ασυνήθιστος χιονιάς των τελευταίων ημερών στο Τέξας. Η κακοκαιρία και τα χιόνια, όχι απλά βύθισαν στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά για μέρες, αλλά στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους που δεν είχαν τα μέσα για να ζεσταθούν. Ανάμεσά τους και ένα 11χρονο αγοράκι, ο Κριστιάν Παβόν Πινέδα, που είχε έρθει πριν δύο χρόνια με την οικογένειά του από την Ονδούρα στο Κονρόε του Τέξας και πριν λίγες μέρες είχε δει για πρώτη φορά στη ζωή του χιόνια, βγάζοντας χαρούμενες φωτογραφίες και βίντεο. Λίγες ώρες πριν, το λυόμενο όπου έμεναν οι Πινέδα είχε μείνει χωρίς ρεύμα, σε ένα μπλακάουτ που θα κρατούσε για πολλές μέρες ακόμα. Λίγες ώρες μετά, το επόμενο πρωί, η μητέρα θα έβρισκε το γιο της νεκρό στο κρεβάτι του, όπου κοιμόταν με τον τρίχρονο ετεροθαλή αδελφό του, ώστε να ζεστάνουν ο ένας τον άλλον.

Αν και τα επίσημα αίτια του θανάτου του αγοριού δεν είναι γνωστά, η οικογένεια πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για υποθερμία, υποστηρίζοντας πως το παιδί ήταν υγιέστατο και ζωηρό μέχρι τη στιγμή που πήγε για ύπνο, κι ενώ η θερμοκρασία βρισκόταν ήδη υπό το μηδέν. Το λυόμενο που ζούσε η οικογένεια ήταν ηλικίας 40 ετών και δεν είχε σχεδόν καθόλου μόνωση. Η οικογένεια δεν είχε τα μέσα να στείλει το σώμα του παιδιού για ταφή στην πατρίδα του, συγκεντρώνοντας τελικά μέσω διαδικτυακού εράνου το ποσό των 60.000 δολαρίων. “Ήταν επιθυμία του να δει ξανά τους παππούδες του και αυτό θέλει να εκπληρώσει η μητέρα του”, δήλωσε η οικογένεια.

Ο μικρός Κριστιάν δεν είναι το μόνο παιδί που έχασε τη ζωή τους ως συνέπεια της παγωνιάς, καθώς δυο αδέρφια ασιατικής καταγωγής, 8 και 11 ετών, έχασαν τη ζωή τους μαζί με την 75χρονη γιαγιά τους, όταν το σπίτι τους τυλίχτηκε στις φλόγες, πιθανότατα από πυρκαγιά που ξεκίνησε από το τζάκι του σπιτιού στην περιοχή του Χιούστον. Τουλάχιστον πέντε είναι και οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς στις ΗΠΑ του 21ου αιώνα προσπάθησαν να ζεσταθούν με μαγγάλια, φιάλες υγραερίου και άλλους αυτοσχέδιους τρόπους θέρμανσης, υπενθυμίζοντας παρόμοιες τραγικές υποθέσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πολλοί είναι και οι ηλικιωμένοι, αλλά και άνθρωποι νεαρότερης ηλικίας, που πέθαναν από την παγωνιά, στο κρεβάτι, την αυλή τους, ακόμα και στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να φορτίσουν το κινητό τους. Μάλιστα, εκφράζεται ο φόβος πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των θυμάτων που ανακοινώνονται θα αυξηθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: