Πεθαίνεις πάντα δυο φορές στη Βόρεια Κορέα – Απεβίωσε από φυσικά αίτια “εκτελεσμένος” από το 2012 αξιωματικός

Είχε “εκτελεστεί” το 2012 για να επανέλθει θαυματουργά στη ζωή για έξι ακόμα χρόνια, ως το θάνατό του από έμφραγμα πριν λίγες μέρες.

Το όνομα Κιμ Γιονγκ-Τσουν μπορεί να μη σας λέει και πολλά, σύμφωνα όμως με πλειάδα δυτικών μέσων που είχαν σπεύσει το 2015 να αναπαραγάγουν δημοσίευμα της ναυαρχίδας του κίτρινου τύπου Daily Mail, ανήκε σε μια μακρά λίστα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΛΔΒΚ, που είχε εκτελέσει ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ – Ουν. Ο Τσουν αναφερόταν από την εφημερίδα ως ένας από τους 7 “εκκαθαρισθέντες” αξιωματούχους, που είχαν σηκώσει το φέρετρο του Κιμ Γιονγκ – Ιλ το 2011, για να “εξαφανιστούν” στη συνέχεια. Στην πραγματικότητα ο Τσουν, υπουργός Άμυνας ως το 2012, είχε αναλάβει εκείνη τη χρονιά τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος “Πολιτικής Άμυνας”, ενώ τον Απρίλη του 2016 είχε λάβει τον τίτλο του Στρατάρχη του Λαϊκού Στρατού της Κορέας.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων “Παρότι πέθανε, τα επιτεύγματά του στο κόμμα, την επανάσταση, τη χώρα και το λαό θα λάμπουν για πολύ στην ιστορία της επανάστασης του Εργατικού Κόμματος Κορέας και της ιστορίας της οικοδόμησης επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων.

Τελικά τη ζημιά την έκανε ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν λίγες μέρες στις 16 Αυγούστου. Ο Τσουν δεν είναι ο πρώτος “μαϊμού” εκτελεσμένος της Βόρειας Κορέας, αφού μεταξύ άλλων είχαν ανευρεθεί σώοι κι αβλαβείς τόσο η τραγουδίστρια φερόμενη ερωμένη του Κιμ που δήθεν είχε πληρώσει με τη ζωή της εμφάνισή της σε πορνοταινία, όσο και ο Χιόν Γιονγκ – Τσόι, που δήθεν είχε εκτελεστεί με χρήση αντιαεροπορικών βλημάτων. Κατέκτησε όμως την “προνομιακή” ιδιαιτερότητα του πρώτου εκτελεσθέντος του οποίου η νεκρανάσταση μαθεύτηκε… μετά θάνατον.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: