ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για Αφγανιστάν: Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι τα μόνιμα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων είναι οι λαοί

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει, για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο αφγανικό λαό και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να επιστρέψουν οι ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με την αποχώρηση των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και την επικράτηση των Ταλιμπάν, επισημαίνει ότι «για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι τα μόνιμα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων είναι οι λαοί, ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα κάθε φορά χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν αυτές τις επεμβάσεις». Αναλυτικά, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης:

«Και με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και με την κατοχή, είτε με την αποχώρηση των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων τους, όπως συμβαίνει σήμερα στο Αφγανιστάν -πριν στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη κ.ά.- πάντα τα θύματα είναι οι λαοί που υφίστανται τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Η επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έγινε για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Αλλά και η σημερινή αποχώρηση των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από τη χώρα αυτή, όπως ομολογείται από τους ίδιους, γίνεται με βάση τις νέες ανάγκες και επιδιώξεις των ΗΠΑ για αναδιάταξη των δυνάμεών τους (στον Ειρηνικό-Ινδικό) στο ίδιο πλαίσιο του ανταγωνισμού με Κίνα – Ρωσία.

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ότι είναι οι ΗΠΑ που χρηματοδότησαν και οργάνωσαν τους Μουτζαχεντίν από τους οποίους προήλθαν οι Ταλιμπάν για να χτυπήσουν και να ανατρέψουν την Επανάσταση και την εξουσία του αφγανικού λαού, η οποία προσπαθούσε να βγάλει τον αφγανικό λαό από το σκοτάδι της αμάθειας και αγραμματοσύνης και να στηρίξει τα λαϊκά δικαιώματά του και για να χτυπήσουν τη Σοβιετική Ένωση, η οποία στήριξε οικονομικά πολιτικά και στρατιωτικά τη Λαϊκή Εξουσία μετά από διακρατική μεταξύ τους συμφωνία.

Είναι, λοιπόν, εξοργιστικό και σήμερα οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ να υποκρίνονται πως, τάχα, ανησυχούν για τα δικαιώματα των Αφγανών, ενώ δεν διστάζουν να καταπατούν οι ίδιοι και στοιχειώδη δικαιώματά τους με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και τα 20 χρόνια κατοχής προκαλώντας μεταξύ άλλων και κύματα προσφύγων.

Το συμπέρασμα που προκύπτει σε κάθε περίπτωση είναι πως κανένας λαός δεν ωφελείται ποτέ από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις οι οποίες γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων τους. Η άποψη ότι οι ξένες δυνάμεις με τις επεμβάσεις τους μπορούν να φέρουν ειρήνη, ασφάλεια και δημοκρατία με τα καθεστώτα που εγκαθιδρύουν και στηρίζουν, όχι μόνο είναι ενάντια στα συμφέροντα των λαών τους οποίους καταστρέφουν, αλλά αθωώνουν και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η Ιστορία δείχνει ότι οι λαοί οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη να καθορίζουν τις τύχες και το μέλλον τους και καμιά ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν μπορεί να τα επιβάλλει σε όφελός τους.

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, από θέση αρχής και ως μέλος της FIR, καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο Αφγανιστάν ενώ καταγγέλλει και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της με δυνάμεις και υποδομές (στρατιωτικές βάσεις κλπ.) σ’ αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας που στοχοποιείται.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν και στήριξαν την επέμβαση και κατοχή στο Αφγανιστάν. Πάει πολύ σήμερα να υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την τύχη του αφγανικού λαού και τους Αφγανούς πρόσφυγες ζητήματα για τα οποία έχουν τεράστιες ευθύνες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει, για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο αφγανικό λαό και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να επιστρέψουν οι ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων.

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια σε κάθε αντιδραστική και σκοταδιστική δύναμη, δεμένη με την πάλη ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου που γεννά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και προσφυγιά».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: