Παλαιστίνιο ΑμεΑ δολοφόνησαν οι ισραηλινές δυνάμεις επειδή πέρασαν το κινητό του για όπλο

Μετά τη δολοφονία, οι δυνάμεις κατοχής, πήγαν σπίτι του για να κάνουν έρευνα όπου χτύπησαν και έβρισαν την οικογένειά του επειδή προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συνοριοφύλακες του Ισραήλ σκότωσαν τον Παλαιστίνιο Ηγιάντ Χαλάκ στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται 32 ετών άτομο που έπασχε από αυτισμό. Κάθε μέρα ακολουθούσε την ίδια διαδρομή από το σπίτι του προς το ειδικό σχολείο με το κινητό στο χέρι, ώστε να ενημερώσει την οικογένειά του για την ασφαλή άφιξή του στο σχολείο και για τυχόν προβλήματα.

Οι Ισραηλινοί συνοριοφύλακες πέρασαν το κινητό του τηλέφωνο για όπλο, τον κυνήγησαν και τον εξόντωσαν. Μετά τη δολοφονία, οι δυνάμεις κατοχής, πήγαν σπίτι του για να κάνουν έρευνα όπου χτύπησαν και έβρισαν την οικογένειά του επειδή προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Το τμήμα ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ διενεργεί «έρευνα» στους συνοριοφύλακες για το περιστατικό.

Η περίπτωση του Ηγιάντ Χαλάκ αποτελεί άλλο ένα δείγμα της διαχρονικής βαρβαρότητας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που απολαμβάνουν τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: