Παλαιστίνη – Ο αγώνας θα βρει δικαίωση μόνο μέσα από ανυπότακτη πάλη και την αλληλεγγύη

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό! Με αφορμή την 29η Νοεμβρίου που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, πολιτικοί, βουλευτές, δήμαρχοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άλλοι μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό!

Με αφορμή την 29η Νοεμβρίου που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, πολιτικοί, βουλευτές, δήμαρχοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άλλοι μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ακολουθεί η δήλωση του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί τους Έλληνες Φίλους μας να μεταφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον λαό μας σε ενέργειες που θα τερματίζουν την ισραηλινή κατοχή, επιτρέποντας στον λαό μας να ασκήσει το δικαίωμα του για αυτοδιάθεσή και να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενσωματώνοντας το Εθνικό Κυρίαρχο Κράτος τους με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα, στα σύνορα του 1967.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, που θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 2 Δεκεμβρίου 1977 για τη μνήμη της διχοτόμησης της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, εκφράζει την εκτίμησή της προς το Ελληνικό κράτος , το κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, τους δήμους, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις ομάδες αλληλεγγύης, που τιμούν με την ευκαιρία αυτή, απορρίπτοντας την αδικία, την κατοχή και υποστηρίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού μας.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει ότι η πρωταρχική ευθύνη στην εφαρμογή αποφάσεων που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό ζήτημα από το 1947 έως σήμερα είναι η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών και των θεσμών τους. Δεν είναι πλέον αποδεκτό ότι το Ισραήλ «το κράτος κατοχής» παραβιάζει τους Διεθνείς Νόμους, με τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες, κράτηση και οικοδόμηση εποικισμών στα Παλαιστινιακά Εδάφη που αναγνωρίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει την ικανότητα του λαού μας και της ηγεσίας του να ξεπεράσει αυτό το στάδιο, να αντιμετωπίσει όλα τα έργα και τα σχέδια που αποσκοπούν στην εκκαθάριση της εθνικής υπόθεσης, υπονομεύοντας τα δικαιώματά τους να επιστρέψουν στα εδάφη τους, και να βρουν αναφορές στη διευθέτηση, οι οποίες το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες
προσπαθούν να τους επιβάλουν ως υποκατάστατο των σχετικών ψηφισμάτων της Διεθνούς Νομοθεσίας.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί με την ευκαιρία αυτή να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραηλινό κράτος κατοχής και στο Κοινοβούλιο του «Κνεσσέτ» για τις ρατσιστικές αποφάσεις και νόμους του που νομιμοποιούν αυτό το σύστημα φυλετικών διακρίσεων εις βάρος όλων των μη Εβραίων, που αντικατοπτρίζεται στο δίκαιο έθνους-κράτους και σε δεκάδες νόμους που αντιβαίνουν στους διεθνείς νόμους, τις συμβάσεις και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη, ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα στη Μέση Ανατολή με τη συνέχιση της ισραηλινής κατοχής. Το κατοχικό κράτος (Ισραήλ) δεν μπορεί να απολαμβάνει την ασφάλεια, εφόσον ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται την αδικία και καταπίεση εδώ και 72 χρόνια. Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καλώντας την Ελλάδα και τις χώρες του κόσμου που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης να προχωρήσουν και να συνδράμουν στην επίτευξη της ανεξαρτησίας του.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης με την ευκαιρία αυτή, χαιρετίζει την επιμονή των ανθρώπων μας στα πάτρια εδάφη, στα στρατόπεδα προσφύγων και στη διασπορά. Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης χαιρέτισε επίσης το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, πρωτίστως και κυρίως το παγκόσμιο κίνημα μποϊκοτάζ, BDS που απορρίπτει τη ρατσιστική κατοχή του Ισραήλ και τις φυλετικές διακρίσεις που ασκούνται κατά του Παλαιστινιακού λαού και την εκστρατεία αλληλεγγύης από τους Έλληνες φίλους μας που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες.

Ξεχωρίζουμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τοποθετήσεις.

Θανάσης Παφίλης – Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής ΚΚΕ

Με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας της Παλαιστίνης, το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Είμαστε πεπεισμένοι πως αυτός ο αγώνας μπορεί να βρει δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυπότακτης πάλης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής και με την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης. Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να αψηφήσει τον σημερινό αρνητικό διεθνής συσχετισμό δύναμης και να συνεχίσει ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής, σε βάρος των Παλαιστινίων. Για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της, τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πάτρας

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

εκφράζουμε εκ μέρους του Πατραϊκού λαού, τη διαχρονική και αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό της Παλαιστίνης που εδώ και 72 χρόνια διεξάγει έναν δίκαιο και ηρωικό αγώνα. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα που πραγματοποιεί σε βάρος του το Ισραήλ, το οποίο έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, κάτι που τους δίνει αέρα και συμβάλλει στην εγκληματική επιθετικότητά του. Δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη τη “συμφωνία του αιώνα”, που παρουσίασε φέτος η κυβέρνηση των ΗΠΑ, γιατί μέσω αυτού, γίνεται ένα ακόμα παραπέρα βήμα να πετύχει το Ισραήλ τους στόχους του και να στερηθεί ο παλαιστινιακός λαός αυτά που δικαιούται. Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλνικής κατοχής και των συνεπειών της. Είμαστε δίπλα σας, αγωνιζόμαστε κι εμείς και θέλουμε να δούμε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967. Θέλουμε ο παλαιστινιακός λαός να είναι νοικοκύρης στον τόπο του, να μπορεί να ανοίξει τα φτερά του, να ζήσει όπως επιθυμεί, γιατί αυτό είναι το δίκαιο. Είμαστε δίπλα σας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κοντά σας, για να έχετε όλα αυτά που δικαιούστε.

Δέσποινα Μάρκου – Πρόεδρος ΕΕΔΔΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό χαιρετίζει τον ανειρήνευτο αγώνα του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Η φετινή επέτειος βρίσκει τον Παλαιστινιακό λαό σε ακόμα πιο δεινή θέση, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με θύματα τους λαούς της γης και μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι ΗΠΑ πιέζουν για την εφαρμογή στην πράξη του σχεδίου “ειρήνη για ευημερία” και την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, καθώς και για να προωθήσουν διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στο Ισραήλ και χώρες της επιρροής τους. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς να διαμαρτύρεται, χωρίς τις συνηθισμένες της επετειακές καταδίκες της ισραηλινής βαρβαρότητας. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Κλείνουν κάθε είδους εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και περιφρονούν την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Η ειρήνη και η ασφάλεια δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από το Ισραήλ, κράτος συνώνυμο της παρανομίας, της αδικίας, της επιθετικότητας και του επεκτατισμού. Ισραηλινοί βομβαρδισμοί, άλλοτε στη λωρίδα της Γάζας και άλλοτε σε περιοχές της Δυτικής Όχθης, καθώς και οι αρπαγές παλαιστινιακών εδαφών αλλά και οι παραβιάσεις δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού είναι καθημερινά φαινόμενα. Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει να απαιτεί να γίνει σεβαστή η επιθυμία του ελληνικού λαού για την προστασία της ειρήνης στην περιοχή, μακριά από ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους, που σπέρνουν τον θάνατο, την προσφυγιά και την μετανάστευση.

Σταύρος Τάσσος Πρόεδρος – ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της στον ηρωικά αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό για την άμεση αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, την κατάργηση των εποικισμών, την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, τις πρσαρτήσεις εδαφών και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους. Καταλογίζουμε επίσης τεράστιες ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις και τα ελληνικά κόμματα που έχουν αναγορεύσει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της χώρας και αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: