Παλαιστίνη: Αίμα, υποκρισία και Πόντιοι Πιλάτοι

Στους 16 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις χθεσινές διαδηλώσεις, την ώρα που ο ΟΗΕ ως συνήθως νίπτει τας χειράς του και μεγάλα ΜΜΕ αναπαράγουν την εξίσωση θύτη και θύματος, παρουσιάζοντας τις επιθέσεις του πάνοπλου ισραηλινού στρατού σε αμάχους ως μεθοριακή “σύγκρουση”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ εφαρμόζει πολιτική ωμής εξόντωσης των Παλαιστινίων, σε βαθμό που να περνάει ως σχεδόν φυσικό φαινόμενο, τάση υποβοηθούμενη κι από τη στάση της διεθνούς κοινότητας και των κυρίαρχων ΜΜΕ, που προσπαθούν ακόμα και επεισόδια εξόφθαλμα μονόπλευρης κι απρόκλητης βίας όπως τα χθεσινά στη λωρίδα της Γάζας, να τα παρουσιάσουν ως ισότιμη αντιπαράθεση ενόπλων αντιπάλων. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι μεγάλων εφημερίδων , όπως η βρετανική Γκάρντιαν, που στην ηλεκτρονική της έκδοση χθες έκαναν λόγο για “συγκρούσεις”, Παλαιστίνιους που “εξεγέρθηκαν σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές”  (με τη δεδομένη αξιοπιστία τους) και “πέθαναν” (από έμφραγμα προφανώς), προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων στα ΜΚΔ, όπως η παρακάτω στο twitter:

. H απρόκλητη, μονόπλευρη, εγκληματική βία των ισραηλινών αρχών ξεκίνησε ως γνωστόν χθες όταν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της λωρίδας της Γάζας τίμησαν την επέτειο της “Μέρας της Γης”, μέρα-σύμβολο για το αίτημα επιστροφής των Παλαιστινίων που έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ.  Καθώς οι διαδηλωτές χθες προσέγγιζαν τον συνοριακό φράχτη, ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, τα οποία ψεκάζονταν με τη χρήση drones,

αλλά και πραγματικά πυρά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, αφήνοντας πίσω, βάσει των στοιχείων του υπουργείου υγείας της Γάζας 16 Παλαιστίνιους νεκρούς και 1.400 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Τα τραύματα προέρχονται στις μισές περιπτώσεις από πυρά, ενώ τα υπόλοιπα από σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα. Ο ισραηλινός στρατός δικαιολόγησε το έγκλημά του με τη συνήθη δικαιολογία πως η διαδήλωση αμάχων ήταν προκάλυμμα για να διαπεράσουν τα σύνορα ή για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Έναν τέτοιο επίδοξο τρομοκράτη μπορείται να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις την ίδια μέρα, προφασιζόμενες σχεδιαζόμενη επίθεση σε συνοριακούς στρατιώτες, έπληξαν τρεις στόχους συνδεόμενους με τη Χαμάς, χρησιμοποιώντας τανκς αλλά και αεροπορικές επιθέσεις, χωρίς αυτή τη φορά να σημειωθούν τραυματισμοί.  Η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας ήταν η γνώριμη σε αυτές τις περιπτώσεις: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ, δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για τα γεγονότα.

Σε στάση Πόντιου Πιλάτου, ο γ.γ του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε μια “ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα” του περιστατικού και υπογράμμισε την “ετοιμότητα” της διεθνούς κοινότητας να αναβιώσεις τις προσπάθειες ειρήνευσης, ενώ ο γραμματέας πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Tay-Brook Zerihoun, εξέφρασε φόβους “επιδείνωσης της κατάστασης τις επόμενες μέρες” συστήνοντας τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, στη γνωστή γραμμή της τήρησης των ίσων αποστάσεων. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ, τασσόμενες ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Ισραήλ, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους που η συνάντηση έγινε την πρώτη νύχτα του εβραϊκού πάσχα, αποτρέποντας την παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων, που έστειλαν αντιπροσώπους στη θέση τους. Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνυ Ντάνον, σε γραπτή του δήλωση πριν τη συνάντηση του συμβουλίου, επανέλαβε την άποψη της κυβέρνησής του που ενοχοποιεί τη Χαμάς για τα γεγονότα.  Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την επιθυμία των ΗΠΑ “Το συμβούλιο να είναι ισορροπημένο στην προσέγγισή του”, ενώ υιοθέτησε πλήρως τη γραμμή του Ισραήλ για “κακούς ηθοποιούς που χρησιμοποιούν διαμαρτυρίες ως πρόσχημα για να χρησιμοποιήσουν βία και να βάλουν σε κίνδυνο αθώες ζωές”, δηλώνοντας παράλληλα υποκριτικά τη θλίψη των ΗΠΑ για τους νεκρούς. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως γνωρίζουμε τα τελευταία ειδικά χρόνια βρίσκεται σε εξαιρετικά στενές σχέσεις με το ισραηλινό κράτος, έχοντας οικοδομήσει το διαβόητο άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Οι εποχές που στελέχη του Σύριζα πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις για το παλαιστινιακό και ο Αλέξης Τσίπρας πόζαρε αμέριμνα με παλαιστινιακή μαντίλα, μόνο σαρκαστικούς μορφασμούς προκαλούν πια, οι οποίοι όμως από μόνοι τους δεν μπορούν να σταματήσουν την ανοχή και επί της ουσίας στήριξη του ελληνικού κράτους στις εγκληματικές πολιτικές του στενού της συμμάχου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: