Παγκόσμια αγωνία για το φωτογράφο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Πολιτικό άσυλο στη Μύκονο θα του προσφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ

Τα διεθνή ΜΜΕ ποτέ δε στερεύουν από ιδέες όταν αφορά τον Κιμ Γιονγκ – Ουν και τον αιμοσταγή του χαρακτήρα. Πρωταγωνιστής του σεναρίου αυτή τη φορά, φωτογράφος που τον έκρυψε 3 δευτερόλεπτα από το κοινό που τον επευφημούσε.

Υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια ιστορία τρόμου σχετικά με τον Κιμ Γιονγκ – Ουν;

Φυσικά και υπάρχει: Πολλές ιστορίες τρόμου για το στυγνό, αιμοδιψή, αυταρχικό και νάρκισο ηγέτη της ΛΔΒΚ, της πιο επικίνδυνης χώρας της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι αλήθεια πως είχαμε καιρό ν’ ακούσουμε κάτι καλό, αλλά φαίνεται πως το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ αναθερμάνθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα, που χλευάστηκαν δικαίως, καθώς δε στέκονται στο ύψος της αψεγάδιαστης δυτικής δημοκρατίας, όπου μπορείς να γίνεις πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας του κόσμου με λιγότερες ψήφους. Τέτοιες λοιδωρίες είναι όμως πολύ “σοφτ” για το διεθνές κοινό που διψά για αίμα και έτσι η φαντασία των συντακτών της πάντα έγκυρης νοτιοκορεατικής ιστοσελίδας Daily NK, που τροφοδότησε την επίσης πάντα σοβαρή Daily Mail κι από εκεί τη διεθνή επικαιρότητα με ένα πραγματικά καλό σενάριο.

Μετά το θείο που τον έφαγαν τα 120 σκυλιά, την ερωμένη που εκτελέστηκε γιατί έπαιζε σε ροζ ταινίες, αλλά αναστήθηκε, το στρατηγό που εκτελέστηκε με βαλιστικούς πυραύλους, η ανθρωπότητα αγωνιά για την τύχη ενός Βορειοκορεάτη φωτογράφου. Ξέρουμε μόνο το επίθετό του, που είναι Ρι κι ότι πρόσφατα είχε καλύψει τη συνάντηση του ηγέτη ΛΔΒΚ με τον Τραμπ στο Βιετνάμ.

Αυτός ο δύσμοιρος λοιπόν, απολύθηκε από τη δουλειά του επειδή είχε το θράσος να κρύψει τον Κιμ για τρία δευτερόλεπτα από το πλήθος τη μέρα των εκλογών στις 10 Μάρτη. Αυτό το έπραξε στεκόμενος ακριβώς μπροστά του και σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα, αμφότερα εγκλήματα, σύμφωνα με γνώστες της νομοθεσίας της ΛΔΒΚ. Επίσης, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, το φλας της κάμερας κάλυψε το λαιμό του Κιμ, γεγονός που επισφράγισε την τύχη του.

Ο ημιανώνυμος φωτογράφος όχι μόνο εκδιώχτηκε κλωτσηδόν (ίσως και με την κυριολεκτική έννοια, αφού μιλάμε για τέτοιο αδίστακτο καθεστώς) από τη θέση, αλλά διαγράφηκε λέει και από το κυβερνών κόμμα της ΛΔΒΚ, κάτι που ισοδυναμεί με κατάταξή του σε πολίτη β’ κατηγορίας.

Επειδή όμως το παραμύθι εξακολουθεί να μην έχει δράκο, έρχεται έγκυρη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα και δίνει την απαραίτητη πινελιά σασπένς, προσθέτοντας με νόημα στην αρχική είδηση πως “η τύχη του φωτογράφου είναι πλέον άγνωστη”. Αυτά για όσους θα τολμούσαν να κατηγορήσουν τα εγχώρια ΜΜΕ για απλό κόπι – πέιστ ξένων ειδήσεων. Σύμφωνα με δικό μας, εξίσου διασταυρωμένο ρεπορτάζ, σύντομα θα προβληθεί πρωτοβουλία ελληνικών μέσων προς τον πρωθυπουργό της χώρας, για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον αντικαθεστωτικό φωτογράφο – αν στο μεταξύ δεν έχει ταϊστεί στα προσωπικά κατοικίδια πιράνχας του Κιμ-, που θα μπορεί πια να ασκεί το λειτούργημά του στη Μύκονο, κάνοντας ένα νέο, δημιουργικό ξεκίνημα στην καριέρα του, μακριά από καταναγκασμούς φωτογράφισης δικτατόρων.

Να πούμε επίσης πως στην επίμαχη φωτογραφία, διακρίνεται κι ένας καμεραμάν που οριακά εμπίπτει στο όριο των δύο μέτρων απόστασης από τον υπέρλαμπρο ηγέτη. Αν η απόσταση  ήταν 1, 95, το πιθανότερο είναι πως μοιράζεται την τύχη του φωτογράφου, μεγεθύνοντας το μέγεθος της φρίκης με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι λειτουργοί του τύπου στη ΛΔΒΚ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: