Oύνα φάτσα ούρα ράτσα στην καταστολή – Εισβολή ένστολων και ασφαλιτών στο λύκειο “KANT” της Ρώμης

Οι Ιταλοί μαθητές ήδη από την αρχή του σχολικού έτους κινητοποιούνται, ζητώντας ασφαλές άνοιγμα στο σχολείων, όπου οι τάξεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι υπερπλήρεις, ενώ πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα γεμάτα ΜΜΜ που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο.

Αν νομίζατε ότι η αστυνομική βία είναι κάτι που “μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει”, πέραν από την προφανή διάψευση που παρέχει η ίδια η πραγματικότητα, έρχεται ένα ακόμα περιστατικό που διαδραματίστηκε πριν μερικές ημέρες στη γειτονική Ιταλία, όπου μαθητές προβαίνουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, διακρίνεται ξεκάθαρα η εισβολή ένστολων αστυνομικών, αλλά και ασφαλιτών με πολιτικά, να μπουκάρουν κυριολεκτικά στο λύκειο “ΚΑΝΤ” της Ρώμης, επιδεικνύοντας απίστευτη αγριότητα απέναντι σε ανήλικα παιδιά. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που γονείς οι οποίοι είχαν μαζευτεί για συμπαράσταση στα παιδιά τους, φώναζαν να απομακρυνθεί η αστυνομία, τονίζοντας ότι το συνωστισμό τον προκαλεί η αστυνομία που εισέβαλε στον κλειστό χώρο.

Οι Ιταλοί μαθητές ήδη από την αρχή του σχολικού έτους κινητοποιούνται, ζητώντας ασφαλές άνοιγμα στο σχολείων, όπου οι τάξεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι υπερπλήρεις, ενώ πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα γεμάτα ΜΜΜ που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο. Τελικά το μόνο μέτρο που ελήφθη ήταν να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια κι εφαρμογή τηλεκπαίδευσης, ενώ πριν δυο περίπου εβδομάδες άνοιξε ξανά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς στο μεταξύ να έχει ληφθεί ωστόσο κανένα μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι πολλές περιφέρειες έχουν μπλοκάρει το άνοιγμα, πρωτίστως για να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί με τους μαθητές στα ΜΜΜ το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.

Οι Ιταλοί μαθητές έχουν ως κεντρικό σύνθημα το “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς μέσα, δια ζώσης εκπαίδευση χωρίς προστασία” και συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόρφωση με ασφάλεια.

Aποδεικνύεται για άλλη μια φορά, πως οι αστικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χώρας και ιδεολογικού προσήμου (στην Ιταλία κυβερνά η σύμπραξη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με το Κίνημα των 5 Αστέρων”), οι αγώνες των μαθητών, όπως και όλων των στρωμάτων που αγωνίζονται, αντιμετωπίζονται με την ίδια κατασταλτική λογική, μακριά από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: