Ούτε στην Ιταλία ούτε πουθενά… -Αντιφασιστική πορεία σήμερα στη Ρώμη κατά της επίθεσης ακροδεξιών στα συνδικάτα

H συγκέντρωση διοργανώνεται μετά την κατάληψη της έδρας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ιταλίας από τη νεοφασιστική Φόρτσα Νουόβα, στα πλαίσια διαδηλώσεων του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στη σημερινή αντιφασιστική πορεία που διοργανώνεται στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης, από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της γειτονικής χώρας. Η πορεία έρχεται ως απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα στην έδρα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGIL) το περασμένο Σάββατο, καταλαμβάνοντας το κτίριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο νωρίτερα, ο ηγέτης της τοπικής οργάνωσης Ρώμης, Τζουλιάνο Καστελίνο, σε συγκέντρωση οπαδών της οργάνωσης στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, παρακίνησε ανοιχτά τους συγκεντρωμένους “να καταλάβουν την έδρα της CGIL”, με πρόσχημα την αντίδραση στην επιβολή του “Green Pass”, δηλαδή την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή τεστ 48 ωρών σε όλους τους χώρους εργασίας, με δικαίωμα απόλυσης του εργαζόμενου σε περίπτωση άρνησης.

Παρά την ανοιχτή εξαγγελία της επίθεσης, οι νεοφασίστες αφέθηκαν ανενόχλητοι από την αστυνομία να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

Καθώς φυσικά η διαδήλωση τελείται υπό την αιγίδα των κυρίαρχων συνδικάτων της Ιταλίας, που έχουν εδώ και χρόνια συμβιβαστική γραμμή ενσωμάτωσης στο σύστημα, το κεντρικό σύνθημα “όχι πια φασισμοί” σίγουρα δεν απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας και της ουσιαστικής αντιμετώπισης του φαινομένου, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει αυξανόμενες διαστάσεις σε μια σειρά, αν όχι σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το ζητούμενο παραμένει οι εργαζόμενοι, οι νέοι και όλοι όσοι μαζικά αναμένεται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 2 τοπική ώρα, ότι ο φασισμός γεννιέται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που χρειάζεται τα μαντρόσκυλά του, ακόμα κι όταν αυτά εμφανίζονται κάποιες φορές να δρουν “εκτός ελέγχου”.

https://twitter.com/GreenLibLeft/status/1447127660740612097

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: