Ούτε γη ούτε νερό στους απόκληρους- Δήμαρχος στην Ιταλία ξηλώνει κρήνη όπου πλένονταν άστεγοι και μετανάστες

Μόνο σε Ιταλίδες “μαμάδες και παιδιά” θα είναι πλέον προσβάσιμη κρήνη που μεταφέρθηκε για να μην τη μολύνουν ξένοι και Ιταλοί φτωχοδιάβολοι.

Με απλυσιά και δίψα αποφάσισε να τιμωρήσει άστεγους και μετανάστες ο δήμαρχος της Βεντιμίλια στην Ιταλία, Γκαετάνο Σκουλίνο. Με απόφασή του, ξηλώθηκε από πάρκο της πόλης κρήνη που χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να πίνουν νερό και να πλένονται.

Ο δήμαρχος της άλλαξε θέση, στο εσωτερικό των δημοτικών κήπων, ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο “παιδιά και μαμάδες”. Ο ίδιος ο Σκουλίνο απέρριψε τις κατηγορίες περί ρατσισμού, ισχυριζόμενος πως ο μόνος λόγος για την ενέργεια είναι η … σπατάλη του νερού. Κατηγορώντας τους χρήστες της, υποστήριξε πως την άφηναν μερα νύχτα ανοιχτή, οδηγώντας σε σπατάληση νερού και πλημμύρες κι απέδωσε τις αιτιάσεις εναντίον του σε “εργαλειοποίηση” της απόφασης. Ο δήμαρχος δηλαδή φαίνεται πως θεωρεί τις Ιταλίδες μαμάδες υπεράνω υποψίας να αφήνουν τη βρύση ανοιχτή, σε αντίθεση με ρυπαρούς ξένους και περιθωριακούς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του συνδικάτου Cgil, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στέρηση μιας πηγής νερού τον Αύγουστο και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της Κρήνης στην προηγούμενη θέση της. To μέτρο αυτό έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς αυταρχικών και ρατσιστικών πρωτοβουλιών δημάρχων, κυρίως προσκείμενων στη Λέγκα του Σαλβίνι, όπως το “πλαφόν” σε μεταναστόπουλα σε νηπιαγωγεία και το φακέλωμα αριστερών εκπαιδευτικών.

Με πληροφορίες από: corriere.it

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: