Ουκρανοί νεοναζί γκρεμίζουν το άγαλμα του Ζούκοφ στο Χάρκοβο (VIDEO)

Λίγες μέρες νωρίτερα, οι νεοναζί της πόλης είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή κεντρική λεωφόρος ξαναέλαβε το όνομα του στρατάρχη, που είχε κι επί σοβιετικής εποχής.

Συνεχίζεται κανονικά η νεοναζιστική επέλαση στην Ουκρανία, ειδικά σε όσες περιοχές επιμένουν ν’ αντιστέκονται στην πλήρη εξαφάνιση των μνημείων της σοσιαλιστικής εποχής.

Στο στόχαστρο των νεοναζί αυτή τη φορά βρέθηκε η προτομή του στρατάρχη Ζούκοφ στο Χάρκοβο, από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Μέλη των φασιστικών ομάδων «Αυτοάμυνα», «Χάρκοβο Ευρωμεϊντάν», «Εθνικές ομάδες» και «Εθνικό σώμα», συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό στάδιο της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο συνέδριο ενός αντίπαλου κόμματος. Στη διάρκεια της πορείας υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία με έναν τουλάχιστον τραυματία. Στη συνέχεια οι φασίστες μετακινήθηκαν προς το σημείο της προτομής του μεγάλου στρατάρχη, αρχίζοντας να επιτίθενται με τσεκούρια και σφυριά, ενώ στο τέλος το αποκαθήλωσαν με σκοινιά, υπό τα απαθή βλέμματα των οργάνων της τάξης, φωνάζοντας “Ουκρανία, Ουκρανία”. Στη θέση του γλυπτού τοποθέτησαν μια ουκρανική σημαία.

Λίγες μόνο μέρες πριν, στις 20 Μάη, οι ναζί είχαν διοργανώσει πορεία ενάντια στην επιστροφή του ονόματος της λεωφόρου Γκριγκορένκο στην παλιά σοβιετική της ονομασία, δηλαδή εκείνη του Γκεόργκι Ζούκοφ.

Με πληροφορίες από unian.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: