Όταν συνηθίζεις το τέρας, ίσως αρχίζεις να του μοιάζεις – Το “συνέδριο της Δεξιάς” και τα νεοναζιστικά μπουμπούκια της

Το ένα μπουμπούκι λέει πως για όλα τα δεινά φταίει το Ισλάμ και η Ισλαμοποίηση. Το άλλο μπουμπούκι είπε πως ο ναζισμός είναι ο ολοκληρωτικός εκσυγχρονισμός του κόσμου -αλλά στη συνέχεια το αρνήθηκε, σαν γνήσιος θαρραλέος φασίστας. Και η ανιψιά της Λεπέν αφήνει όλα τα ακροδεξιά μπουμπούκια να ανθίσουν…

Το Σάββατο της 28ης Σεπτεμβρίου, διεξήχθη ένα συνέδριο στο Παρίσι με την ονομασία «Convention de la droite » (συνέδριο της Δεξιάς), με πρωτοβουλία της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν, της γνωστής για τα γαλλικά δεδομένα, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Της φασίστριας-ακροδεξιάς που την καλούσε ο γαλλικός ΣΕΒ στο καλοκαιρινό campus που κάνει κάθε χρόνο για να εκφράσει τις απόψεις της, κάνοντάς της εξόφθαλμο ξέπλυμα με το “προσωπείο” της σοβαρής Χρυσής Αυγής.

Ε, λοιπόν σ’ αυτό το συνέδριο του περασμένου Σαββάτου, χορηγούμενο και πάλι από μερίδα της αστικής τάξης της Γαλλίας, μιας και η ίδια δεν είναι ούτε καν αρχηγός κόμματος για να παίρνει χορηγίες από το κράτος -αν και τα έχει κάνει “πλακάκια” με την θεία της γιατί δεν είναι τόσο… radical όσο αυτή-… Τέλος πάντων, σ’αυτό το συνέδριο που λέτε, υπήρξαν κάποιες “εξέχουσες” προσωπικότητες του δημοσίου “διαλόγου” που παίζει μπαλίτσα το σύστημα και τα μέσα του, με την Ακροδεξιά της Γαλλίας που αντανακλούν όλη την “προοδευτικότητα” και την συνέχιση του πνεύματος του Διαφωτισμού και του Ανθρωπισμού, όπως θέλει να αυτοαναγορεύεται αυτή η αντιδραστική πολιτική γραμμή των ανεπτυγμένων αρχηγικών κρατών της ΕΕ. Οι δυο χαρακτηριστικοί ομιλητές λοιπόν, σ’αυτό το συνέδριο, ήταν ο Ερίκ Ζεμούρ (πολιτικός δημοσιογράφος, συγγραφέας) και ο άλλος ο Πωλ-Μαρί Κουτώ (υψηλόβαθμος ιστάμενος στις κρατικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες κατά καιρούς, πολιτικός).

Ο πρώτος (γόνος Γάλλων μετοίκων της Αλγερίας που επαναπατρίστηκαν) δήλωσε τα εξής: «…Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σήμερα προέρχονται από το Ισλάμ και την ισλαμοποίηση της κοινωνίας λόγω του μεταναστευτικού και της αποικιοκρατίας που επιβάλλεται από αυτούς…». Δηλαδή δεν είναι ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός ηλίθιε, που σκοτώνει αυτούς τους λαούς στις χώρες του και τρέχουν να βρουν καταφύγιο -αν δεν πνιγούν στη Μεσόγειο- στο εσωτερικό μιας χώρας όπως η Γαλλία, που συμπιέζει και καταργεί κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων;

Ο δεύτερος πάλι το τερμάτισε, δηλώνοντας πως: «Ο ναζισμός είναι ο ολοκληρωτικός εκσυγχρονισμός του κόσμου»… Στη συνέχεια, βέβαια, ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ποτέ τέτοια δήλωση, αφού είναι πασίγνωστο πόσο θαρραλέοι είναι οι ναζιστές, μπροστά στη δημόσια κατακραυγή.

Φυσικά το όλο θέμα με το συνέδριο πήρε τεράστιες διαστάσεις, μιας και ορισμένες δηλώσεις τέτοιου φασιστικού-ναζιστικού περιεχομένου παίχτηκαν από γνωστό κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης. Γι’ αυτό μην αναρωτιέστε μετά τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την μια κάνουν συμψηφισμούς για ολοκληρωτικά καθεστώτα και από την άλλη προάγουν μεταξύ τους όλη την μούργα της Ακροδεξιάς, σπρώχνοντας τους λαούς στην αντίδραση, την συντηρητικοποίηση και εντέλει στην ανεκτικότητα απέναντι σε τέτοιες απάνθρωπες θεωρίες. Γιατί όταν συνηθίζεις το “τέρας” στην δημόσια θέα, τότε ίσως και να αρχίζεις να του μοιάζεις!

ΥΓ. Και οι δύο ομιλητές είναι γνωστοί από την παλιότερη συνεργασία τους με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ναι, αυτό που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστηρικτής του πανανθρώπινου μηνύματος του Διαφωτισμού!!!

Α.Π.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: