Ως εισόδημα προσμέτρησε το συσσίτιο άπορου φοιτητή “αριστερή” δημοτική αρχή στο Βερολίνο

Η υπηρεσία της προσκείμενης στη “Die Linke” δημοτικής αρχής του Λίχτενμπεργκ Βερολίνου αποφάσισε να περικόψει σε λιγότερο από το μισό το επίδομα στέγασης του φοιτητή, με το σκεπτικό ότι λαμβάνει τρόφιμα από φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο βίος και η πολιτεία του αδελφού κόμματος του Σύριζα στη Γερμανία, της “Die Linke” είναι λίγο – πολύ γνωστά: Ξέπλυμα της ΕΕ, σχετικά προσφάτως ανοιχτά και του Ισραήλ, λιγότερο ή περισσότερο καλυμμένος αντικομμουνισμός σε “σωστή’ δοσολογία με οικειοποίηση πτυχών του σοσιαλιστικού παρελθόντος της ΓΛΔ και συχνότατη συνεργασία, άτυπη και θεσμική, με την επίσημη γερμανική σοσιαλδημοκρατία.

Το περιστατικό που μας έρχεται ωστόσο από τη δημοτική ενότητα του Λίχτενμπεργκ στο Βερολίνο, υπό τη διοίκηση του “αριστερού’ Δημάρχου συνοικίας Μίχαελ Γκουνστ, θα το ζήλευαν και οι πιο σκληροπυρηνικοί νεοφιλελεύθεροι της χώρας. Πρόκειται για την περίπτωση ενός νεαρού φοιτητή, που δεν τα έβγαζε πέρα ως εργαζόμενος στα διαβόητα “μίνιτζομπ” των 450 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει τρόφιμα από συσσίτιο της πόλης, την “Berliner Tafel”, όπου μάλιστα εργαζόταν εθελοντικά και ο ίδιος. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό οργανισμό, που δίνει τρόφιμα τα οποία τα σούπερ μάρκετ προόριζαν για τα σκουπίδια. Παρότι δεν είναι κρατικός οργανισμός, ούτε λαμβάνει χορηγίες από το γερμανικό δημόσιο, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Λίχτενμπεργκ, αποφάσισαν πως τα προϊόντα που λαμβάνει συνιστούν “εισόδημα”, που μάλιστα υπολογίστηκε εντελώς αυθαίρετα σε 241 ευρώ το μήνα, κι ως εκ τούτου, μείωσε το επίδομα ενοίκιου από 190 σε 90 ευρώ το μήνα.

Παρά την ένσταση που υπέβαλε ο φοιτητής, η υπηρεσία απέρριψε το αίτημά του, παρότι ο φοιτητής δεν μπορεί να ζήσει από το μισθό του, ούτε η μητέρα του μπορεί να τον υποστηρίξει οικονομικά. Η υπηρεσία, αν και αρνήθηκε, επικαλούμενη λόγους “προσωπικών δεδομένων” να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η αξία των 241 που υποτίθεται πως κοστίζουν τα τρόφιμα που λαμβάνει ο φοιτητής, είναι υψηλότερη από το ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κρατικών κοινωνικών επιδομάτων.

Σιβυλλική ήταν η δήλωση της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου για θέματα οικογένειας, υγείας, νεολαίας και εξυπηρέτησης πολιτών Κάτριν Φράμκε. Κατά την “προσωπική της άποψη” η χορηγία τροφίμων δεν πρέπει να λογαριάζεται ως εισόδημα, ουσιαστικά όμως κάλυψε την υπηρεσία, μιλώντας για “πιθανή γκρίζα ζώνη” σε νομικό επίπεδο, για την οποία “θα χαιρέτιζε” την ύπαρξη αποφάσεων σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: