Οργή και αποτροπιασμός για το νέο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια στην Κούβα – Με την αλληλεγγύη των λαών η Κούβα θα νικήσει! 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης που υπερψήφισαν το κατάπτυστο ψήφισμα συντασσόμενοι με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στο λαό της Κούβας. 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο, κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε στις 16 Δεκέμβρη και το οποίο έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα της συκοφαντικής εκστρατείας ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στην Κούβα. 

Το νέο απαράδεκτο ψήφισμα υιοθετεί τους γνωστούς ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν «παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κούβα και εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων αντεπαναστατικών σχεδιασμών που ξετυλίγονται τους τελευταίους μήνες ενάντια στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας. 

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι στο εν λόγω κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου γίνεται ονομαστική αναφορά σε έμμισθους πράκτορες των ΗΠΑ οι οποίοι συμμετείχαν σε παράνομες αντεπαναστατικές ενέργειες στην Κούβα και τους οποίους το ψήφισμα επιχειρεί να παρουσιάσει ως δήθεν «διωκόμενους αντιφρονούντες»! Πρόκειται για άτομα με αποδεδειγμένες σχέσεις με αμερικανικά και διεθνή «εργαστήρια» και «κέντρα» που έχουν ως αντικείμενο την «ανατροπή κυβερνήσεων» και την προσπάθεια δημιουργίας αντεπαναστατικών εστιών στην Κούβα, με απώτερο στόχο την πρόκληση αποσταθεροποίησης και την πιθανή στρατιωτική επέμβαση στο νησί. 

Το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιου έρχεται ένα μήνα μετά την αποτυχημένη επιχείρηση υποκίνησης «διαδηλώσεων» στις 15 Νοέμβρη, η οποία έπεσε στο κενό μετά την μαχητική απάντηση του Κουβανικού λαού και το κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης απ’ όλο τον κόσμο προς το λαό και την κυβέρνηση της Κούβας. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ που ψευδολογούν ασύστολα κάνοντας λόγο για δήθεν «παραβιάσεις δικαιωμάτων» στην Κούβα δεν έχουν ψελλίσει ούτε μισή λέξη για τον άδικο, γενοκτονικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο νησί εδώ και 60 χρόνια. Οι ίδιοι υποκριτές, που τάχα «κόπτονται» για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», δεν βρήκαν να πουν λέξη για τις 245 κυρώσεις που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν και που στερούν από τον Κουβανικό λαό αγαθά, μέσα και πολύτιμες υπηρεσίες.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης που υπερψήφισαν το κατάπτυστο ψήφισμα συντασσόμενοι με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στο λαό της Κούβας. 

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Κούβας και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας να σταθούν αλληλέγγυοι στο νησί της Επανάστασης. 

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια δεν θα περάσουν! 

Με την αλληλεγγύη των λαών η Κούβα θα νικήσει! 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: