Οπαδός του Τραμπ έπεσε με αυτοκίνητο σε διαδηλωτές ενάντια στη δολοφονία του Daniel Prude από αστυνομικούς

Το αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες, τρομοκρατώντας το πλήθος, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκαλέσει θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς.

Επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το σκηνικό έντασης μεταξύ διαδηλωτών του Black Lives Matter και οπαδών του Τραμπ, καθώς την Πέμπτη το βράδυ οπαδός του Αμερικανού προέδρου έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που αποκαλύφθηκε σε βάρος του Αφροαμερικανού Daniel Prude.

Το αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες, τρομοκρατώντας το πλήθος, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκαλέσει θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά και παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε εκείνη την ώρα, η διαδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο “καμικάζι” οδηγός φαίνεται πως προήλθε από τις τάξεις αντιδιαδηλωτών υποστηρικτών του Τραμπ, που, φορώντας μπλουζάκια και αξεσουάρ “Make America Great Again” ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με ομάδες διαδηλωτών που φώναζαν το όνομα του Prude και άλλων θυμάτων αναίτιων δολοφονιών από τις αστυνομικές αρχές.

Οι νέες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις τροφοδοτούνται από την αποκάλυψη του υλικού των καμερών σώματος που φορούσαν οι αστυνομικοί στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης κατά τη σύλληψη του Daniel Prude τον περασμένο Μάρτη. Ο άντρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η αστυνομία ήρθε μετά από κλήση του αδερφού του, που ανησυχούσε για τον αυτοκτονικό ιδεασμό που παρουσίαζε ο Prude, που κείτονταν γυμνός και αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Οι αστυνομικοί, αντί να τον βοηθήσουν, τον έδεσαν με χειροπέδες και του πέρασαν κουκούλα, κρατώντας τον στο έδαφος ώσπου έχασε τις αισθήσεις του, ξεψυχώντας τελικά μια βδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο. Η οικογένειά του ζητά οι υπεύθυνοι αστυνομικοί να απολυθούν και να διωχθούν για ανθρωποκτονία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: