Ολόκληρη οικογένεια αγωνιστών ξεκλήρισαν κουκουλοφόροι στην Κολομβία

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κύματος πολιτικής βίας κατά προοδευτικών πολιτών στην Κολομβία, δυο χρόνια μετά την υποτιθέμενη ειρήνευση στη χώρα.

Σε καθεστώς «Λευκής Τρομοκρατίας» φαίνεται να ζει η Κολομβία σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας κυβέρνησης και FARC με την οποία η αντάρτικη οργάνωση κατέθεσε τα όπλα. Σε εκατοντάδες (σχεδόν  500 από το 2016) ανέρχονται τα θύματα πολιτικών δολοφονιών με τη βία να εκτραχύνεται ολοένα και περισσότερο.

Ένα ιδιαίτερα φρικιαστικό κρούσμα σημειώθηκε χθες στο Σαν Λορένσο της Κολομβίας, όταν τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν ένοπλοι σε οικία κοινωνικών αγωνιστών, σκοτώνοντας το γιο και τους γονείς του, ενώ η κόρη, της οποίας η ταυτότητα κρατείται μυστική για λόγους προστασίας, κατόρθωσε να διαφύγει. Η οικογένεια Ντίας – Ταπάσκο ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή για την κοινωνική της δράση. Ο 33χρονος γιος του ζεύγους Σέσαρ Ντίας- Ταπάσκο ήταν εκπαιδευτικός ενώ οι γονείς του ήταν ο ο Σεραφίν Ντίας Γκεβάρα μουσικό και αγωνιστής 60 χρονών, ενώ μητέρα του η Μαρία Γκαμπριέλα Ταπάσκο Μπουένο, 52 ετών.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση περιγράφοντας τα θύματα ως «μια από τις πιο αγαπητές οικογένειες του Σαν Λορένσο», διαβεβαιώνοντας πως ο θάνατος του Σέσαρ Ντίας «δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε τον ασταμάτητο αγώνα για την ειρήνη, δε θα εγκαταλείψουμε τα σχέδια για την κοινότητά μας».

Προσθέτουν επίσης πως ο πατέρας της οικογένειας ήταν «αναγνωρισμένος και ταλαντούχος μουσικός, μεγάλος ηγέτης της κοινότητας» και η γυναίκα του «είχε τρομερές αρετές».

Παράλληλα δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και ζητούν να σταματήσει η βία, απαιτώντας έρευνα και τιμωρία των ενόχων.

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το τοπικό συμβούλιο Ιθαγενών, απαιτώντας παράλληλα μέτρα προστασίας για τους ιθαγενείς κοινωνικούς αγωνιστές.

Με πληροφορίες telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: