“Όλοι πρέπει να αγοράσουν όπλο” – Σε μαζική οπλοκατοχή καλεί τους ψηφοφόρους του ο Μπολσονάρου

Ειρωνεύτηκε παράλληλα τους αντιπάλους της οπλοκατοχής στη χώρα, αποκαλώντας τους “ηλίθιους” και ζητώντας τους να μην “παρενοχλούν” όσους θέλουν να αγοράσουν όπλα. 

Την ώρα που η δημοτικότητα του Μπολσονάρου βρίσκεται στα Τάρταρα, μεταξύ άλλων λόγω της συνειδητά φονικής πολιτικής που ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας ακολούθησε στη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σχεδόν 600.000 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα, ο ίδιος προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του, χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά τους ένστικτα

Μιλώντας σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, κάλεσε τους Βραζιλιάνους να προμηθευτούν όπλα, λέγοντας πως “Όλοι πρέπει να αγοράσουν όπλο. Ένας οπλισμένος λαός δε θα υποδουλωθεί ποτέ”. Ειρωνεύτηκε παράλληλα τους αντιπάλους της οπλοκατοχής στη χώρα, αποκαλώντας τους “ηλίθιους” και ζητώντας τους να μην “παρενοχλούν” όσους θέλουν να αγοράσουν όπλα.

Ο Μπολσονάρου αντιμετωπίζει δικαστικές έρευνες αυτή την περίοδο εναντίον του, μετά από τη δήλωσή του πως δε θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2022, όπου θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον προηγούμενο στις δημοσκοπήσεις πρώην πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα, επικαλούμενος κενά στα αποκλειστικά ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της χώρας. Για το λόγο αυτό επιτέθηκε και στις δικαστικές αρχές, λέγοντας πως “δεν μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα έτσι” κι ότι “πρέπει να μας αφήσουν να δουλέψουμε”.

Η ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ της οπλοκατοχής δεν είναι νέο χαρακτηριστικό της ρητορικής, αλλά και της πρακτικής του Βραζιλιάνου προέδρου. Με πρόσχημα το γνωστό πρόβλημα της υψηλής εγκληματικότητας στη χώρα, ο Μπολσονάρου έχει περάσει στη διάρκεια της θητείας του πάνω από δέκα διατάγματα χαλάρωσης των νόμων περί οπλοκατοχής, περιλαμβανομένης της κατοχής ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου. Μόλις τον περασμένο Φλεβάρη ο Μπολσονάρου ψήφισε νόμο με τον οποίο κάθε Βραζιλιάνος επιτρέπεται να έχει ως και 6 όπλα, ενώ ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται σε 30 όπλα για όσους διαθέτουν κυνηγετική άδεια και 60(!) για όσους ασχολούνται με τη σκοποβολή ως άθλημα.

Υπολογίζεται πως από το 2018, όταν και εξελέγη ο Μπολσονάρου, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων σχεδόν διπλασιάστηκα, φτάνοντας σε 1,2 εκ. έναντι 700.000 που ήταν αρχικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: