Όλα τα γουρούνια σπάνε την ίδια μύτη – Ρινικό κάταγμα σε συνδικαλιστή προκάλεσε η αστυνομία στη διάρκεια απεργίας στη Χώρα των Βάσκων (VIDEO)

Η σκηνή αποθανατίστηκε σε βίντεο, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και άλλα στιγμιότυπα που δείχνουν τους αστυνομικούς να επιτίθενται απρόκλητα με γκλομπ στους απεργούς. 

Πληθαίνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας σε μια σειρά χώρες, αποδεικνύοντας ότι η καθώς αγριεύει η καπιταλιστική κρίση που πλασάρεται ως αποκλειστικά υγειονομική, οι αστικές κυβερνήσεις το μόνο που έχουν να αντιτάξουν είναι ένταση της καταστολής.

Αυτή τη φορά οι σκληρές εικόνες έρχονται από τη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία, όπου οι εργάτες της μεταλλοβιομηχανίας PCB βρίσκονται σε απεργία μετά από ομαδικές απολύσεις σε δύο εργοστάσια της εταιρείας. Στη διάρκεια της περιφρούρησης, όπου οι απεργοί είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην περάσουν τα οχήματα που μετέφεραν διευθυντικά στελέχη και απεργοσπάστες σε ένα από τα εργοστάσια, η αστυνομία επιτέθηκε με αγριότητα στο πλήθος, τραυματίζοντας πολλούς εργαζόμενους, ενώ έσπασε και τη μύτη του Χάβι Γκόμες, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Εργατών του Συνδικάτου Comisiones Obreras. Η σκηνή αποθανατίστηκε σε βίντεο, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και άλλα στιγμιότυπα που δείχνουν τους αστυνομικούς να επιτίθενται απρόκλητα με γκλομπ στους απεργούς.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε το περιστατικό ζητώντας εξηγήσεις από το τοπικό συμβούλιο ασφαλείας για την συμπεριφορά της αστυνομίας, το οποίο με τη σειρά του διέταξε έρευνα για το περιστατικό. Την ίδια στιγμή, ο τοπικός κυβερνήτης της Χώρας των Βάσκων χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την υποτιθέμενη βία των απεργών, ώστε να μη φιλοξενήσει διμερή συνάντηση εργοδοσίας και εργαζομένων, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά εναντίον τους.

Η ίδια η αστυνομία δεν αποδέχεται καμία κατηγορία για υπέρμετρη βία, θεωρώντας πως κινήθηκε εντός νομιμότητας και υποστηρίζοντας πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης.

https://twitter.com/CCOOindustria/status/1356238720144465920

Με πληροφορίες από naiz.eus

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: