Οι Ρώσοι τίμησαν τον Κόκκινο Οχτώβρη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Περνώντας στο δεύτερο αιώνα μετά τη μεγάλη Επανάσταση του Οχτώβρη, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό για ανθρώπους κάθε ηλικίας και στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία.

Πλημμύρισε η Μόσχα σφυροδρεπανα, κόκκινες σημαίες και στολές του Κόκκινου Στρατού σήμερα, στα 100 +1 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση.  Μικρές μόνο λεπτομέρειες προδίδουν ότι μας έρχονται από τη σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία κι όχι από την ΕΣΣΔ, υπογραμμίζοντας ότι, όχι μόνο όσοι έζησαν την εμπειρία της πρώτης απόπειρας σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη χώρα, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, εξακολουθούν να τιμούν τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο αμετάκλητα, παρά το πισωγύρισμα:

Τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί τα πήραμε από τον τοίχο του Γιώργου Κωνσταντινίδη στο FB.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Σχόλια

  • Ο/Η Stamatis Solanakis λέει:

    αν μου επιτρέπετε, η εκδήλωση κάθε 7/11 γίνεται απο τον Πούτιν για την “μάχη της Μόσχας” και “τιμητικά” (για τα “ψηφαλάκια” των κομουνιστών ή συμπαθούντων) , μπαίνουν σημαίες για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Με κρυμμένο πάλι το μαυσωλείο. Αν έγινε φέτος κάτι παραπάνω…μόνο καλό είναι…ας είναι και για τα “ψηφαλάκια”.

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Καμία σχέση με σοβιετική παρέλαση. Δεν μιλάω για το ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό, …κλάφτο..Μιλάω για την δύναμη που απέπνεαν. Το “μομέντουμ” που είχαν εκείνες οι παρελάσεις, ήταν κάτι το απίστευτο.
    Χώρια που το σφυροδρέπανο κινδυνεύει να γίνει φολκλόρ, ανακατεμένο με εικόνες του Άη Γιώργη και δικέφαλους αετούς….
    …..πάλι καλά που δεν έχουν και την κορώνα του τσάρου….

Κάντε ένα σχόλιο: