“Οι Ρώσοι δεν είναι άνθρωποι, πρέπει να τους πυροβολείτε” – Οχτάχρονα με καλάζνικοφ σε καμπ Ουκρανών ακροδεξιών

Με κρατική ενίσχυση λειτουργούν στην Ουκρανία κατασκηνώσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης ανηλίκων, με συνθήματα μίσους εναντίον των “Ρώσων κατακτητών και αυτονομιστών” και ομοφοβικά κηρύγματα.

Η φασιστική δυστοπία που διαμορφώνεται στη σύγχρονη Ουκρανία δε θα μπορούσε παρά να επηρεάζει και τα παιδιά της χώρας, που εξ απαλών ονύχων εμβαπτίζονται στα νάματα του μίσους και των όπλων.

Έτσι λοιπόν σε δασική καλοκαιρινή κατασκήνωση του ακροδεξιού μορφώματος “Svoboda”, παιδιά οχτώ ετών και έφηβοι λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση με το όπλο στο χέρι.

Ο εκπαιδευτής τους, Γιούρι Τσερκάσιν, πεπειραμένος στρατιώτης που έχει πολεμήσει στην ανατολική Ουκρανία κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, ενσταλάζει εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος στους μικρούς στρατιώτες: “Ποτέ δε στοχεύουμε ανθρώπους, ποτέ. Αλλά τους αυτονομιστές και τους κατακτητές από τη Μόσχα δεν τους θεωρούμε ανθρώπους. Γι’αυτό μπορείτε και πρέπει να τους πυροβολήσετε”.

Οι ακροδεξιές εθνικιστικές οργανώσεις έχουν καλές σχέσεις με το Κίεβο και μάλιστα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση για τις παιδικές στρατιωτικές κατασκηνώσεις. Εκτός από τον εθνικισμό, τα παιδιά μυούνται και στην ομοφοβία: Ο Ρουσλάν Αντρέικο, μέλος του “Svoboda” εξηγεί στα παιδιά: “Όλα αυτά τα θέματα περί κοινωνικού φύλου είναι διαστροφές σύγχρονων μπολσεβίκων, που έχουν έρθει στα πράγματα στην Ευρώπη και προσπαθούν να κάνουν τα γκέι πράιντ και άλλα παρόμοια μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος”.

Με πληροφορίες από euronews.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: