Οι ΗΠΑ τερματίζουν τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη

Η απόφαση για τον τερματισμό της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η δημιουργία και εκτέλεση ενός σχεδίου που έχει μπει σε εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου.

Η απόφαση για τον τερματισμό της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η δημιουργία και εκτέλεση ενός σχεδίου που έχει μπει σε εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου.

Αλήθεια ποιος ξεχνάει το βέτο και τις απειλές για επανεκτίμηση της βοήθειας των ΗΠΑ στην Παλαιστίνη, σε πρόσφυγες και σε χώρες που μαστίζει η φτώχεια της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, όταν η Αίγυπτος έφερε ένα ψήφισμα που καλούσε τη διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ;

Ποιος ξεχνάει το εμπιστευτικό εσωτερικό της σημείωμα που διέρρευσε στα μέσα όπου αναφέρει για τις χώρες που ψηφίζουν κατά των πολιτικών των ΗΠΑ πως θα τους κόβεται αυτόματα η χρηματοδότηση και η στήριξη;

Ποιος ξεχνάει, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΟΗΕ για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα και το θάνατο 58 αμάχων, την προκλητική αποχώρηση της όταν στο βήμα ανέβηκε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ;

Την ώρα της αποχώρησής της, ο Κένεθ Ροθ, εκτελεστικός διευθυντής της Human Rights Watch, γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «οι Ισραηλινοί σκοπευτές σκοτώνουν 58 Παλαιστίνιους κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, αλλά η Νίκι Χάλεϊ δεν θέλει καν να ακούσει τον εκπρόσωπο των θυμάτων».

Το Ισραήλ χαιρετίζει την απόφαση γιατί προφανώς θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες, (αλήθεια είναι, αυτό το ‘χει δηλώσει), η Γάζα είναι Μονακό και τα χιλιάδες θύματα από τα ισραηλινά πυρά είναι ταινία Μάτριξ (χρηματοδότηση ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ για το έτος 2019 έχει εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, προσθέστε και τα 250 εκατομμύρια που κόπηκαν από την βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους).

Θα έγραφα για την αντίδραση του ΟΗΕ, αλλά η ανακοίνωση του εκφράζει μόνο «λύπη, για την αμερικανική απόφαση».

Δεν υπάρχει καμιά ηθική στο συνεχή εκφοβισμό και την τιμωρία ανθρώπων που τελούν υπό κατοχή. Οτιδήποτε εναντιώνεται απέναντι στην δύναμη των ιμπεριαλιστών και των αφεντικών, είναι κάλεσμα στον αφανισμό τους.

ΥΓ. Μην ξεχνιόμαστε το ελληνικό κράτος/κεφάλαιο συνένοχο είναι, πλευρά και συμμαχίες έχει διαλέξει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: