Οι φασίστες σας χαιρετούν – Το σύνθημα των Ουκρανών ναζί υιοθετεί επίσημα ο στρατός της χώρας

Η ουκρανική βουλή καθιερώνει κι επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία τον χαιρετισμό “Δόξα στην Ουκρανία” των δοσιλόγων και σφαγέων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Όλο και πιο επίσημα γίνεται επίσημο κρατικό δόγμα ο φασισμός στην Ουκρανία. Με απόφαση της ουκρανικής βουλής (ράντα) και 271 ψήφους (από τις 226 που απαιτούνταν για την έγκριση), πλέον κι επισήμως οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας έχουν ως επίσημο και υποχρεωτικό χαιρετισμό τους το “Δόξα στην Ουκρανία- Δόξα στους Ήρωες”. Στο στρατό επίσης δεν ισχύει πλέον η προσφώνηση “σύντροφος” μεταξύ συναδέλφων, κατάλοιπο της σοβιετικής περιόδου που απορεί κανείς πώς είχε καν επιβιώσει ως σήμερα, αλλά το “κύριε” ή “κυρία”. Με την πρόταση του προέδρου Ποροσένκο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία εντάσσονται ανοιχτά πλέον στην παράδοση της δοσιλογικής Οργάνωσης OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών), που συνεργάστηκε με τους ναζί στις δολοφονίες κομμουνιστών και Εβραίων καθώς και του αντισοβιετικού “Ουκρανικού Στρατού Εξέγερσης” (UPA), που το 1943 σφαγίασε δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς. Το σύνθημα αυτό, συνδεδεμένο μεταξύ άλλων και με τον αρχιδοσίλογο Στέπαν Μπαντέρα, αναβίωσε από νεοφασίστες και εθνικιστές κατά τα γεγονότα του Ευρωμεϊντάν την περίοδο 2013-2014 και έκτοτε τείνει να γίνει έμβλημα του ουκρανικού κράτους. Λακωνική ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, που δήλωσε “Η προέλευση του συνθήματος είναι αντιγραφή γνωστού εθνικοσοσιαλιστικού χαιρετισμού, το οποίο δεν θέλω να επαναλάβω”.

Στην ίδια κοινοβουλευτική συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε και το “ειδικό καθεστώς” της διαμφισβητούμενης περιοχής του Ντονμπάς, το οποίο η Ουκρανία σχεδιάζει να εφαρμόσει μόνο εφόσον διεξαχθούν εκεί τοπικές εκλογές σύμφωνα με το ουκρανικό δίκαιο, κάτι που φυσικά απορρίπτεται από τις αρχές των λεγόμενων ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Την ίδια μέρα εγκρίθηκε με ελάχιστες ψήφου κατά νομοσχέδιο για τη λεγόμενη “ουκρανοποίηση” της δημόσιας ζωής, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει “γλωσσικούς ελέγχους” για τη συχνότητα χρήσης των Ουκρανικών και την επιβολή τιμωριών των παραβατών αλλά και όσων κάνουν λάθη. Πλέον όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, που ως σήμερα είναι κατά 70% ρωσόφωνος, υποχρεούται να αποχτήσει και μια ουκρανική έκδοση, ενώ ήδη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο η ποσόστωση υπέρ των ουκρανικών είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη στο 75%. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη η ουκρανική ράντα είχε περάσει νομοσχέδιο που επιτρέπει σε όλες τις εθνικές μειονότητες τη διδασκαλία στη μητρική τους μόνο μέχρι την τετάρτη δημοτικού, στη συνέχεια το σύνολο των μαθημάτων γίνεται αποκλειστικά στα ουκρανικά.

Μόλις μία μέρα πριν το νομοσχέδιο του παραπέρα εκφασισμού, την περασμένη Τετάρτη, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επιδεικτικά την παραπέρα στήριξή του στη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, καθώς όπως δήλωσε ο γ.γ της ιμπεριαλισιτκής συμμαχίας, σύντομα θα ιδρυθεί ένα χρηματοδοτούμενο από τον οργανισμό Κέντρο πολέμου του κυβερνοχώρου στην Ουκρανία, ενώ μόλις πριν μια βδομάδα, ο πρόεδρος Ποροσένκο περηφανευόταν στις ΗΠΑ πως η Ουκρανία είναι “ντε φάκτο το ανατολικό πλευρό του ΝΑΤΟ”.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: