Oh captain, my captain! – Οι ναύτες του “Θ. Ρούζβελτ” αποθεώνουν τον κυβερνήτη τους, που τους προστάτεψε από τον κορονοϊο και την κυβέρνησή τους…

Οι ναύτες του πλοίου τραγουδούσαν θερμά το όνομα του κυβερνήτη τους, που αποπέμφθηκε γιατί ζήτησε άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία τους και γνωστοποίησε τα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο.

Την περασμένη βδομάδα ο κυβερνήτης του USS Roosvelt, Μπερτ Κροζίερ, έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπου γνωστοποιούσε τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του πληρώματος του πλοίου, ζητώντας άμεσα μέτρα για την προστασία τους και την άδεια να αποβιβάσει το πλήρωμά του στο Γκουάμ.

Οι αρχές έλαβαν όντως τα μέτρα τους, που ήταν η αποπομπή του Κροζίερ, λόγω “απώλειας εμπιστοσύνης” προς το πρόσωπό του, και ας μη βρίσκεται η χώρα του σε εμπόλεμη κατάσταση, που θα δικαιολογούσε μια τόσο αυστηρή αντιμετώπιση.

Η αποχώρησή του πρώην κυβερνήτη από το πλοίο ήταν συγκινητική. Το πλήρωμα συγκεντρωμένο τον καταχειροκρότησε και τραγουδούσε ρυθμικά το όνομά του, αναγνωρίζοντας πως έγινε ασπίδα για τη δική τους προστασία και θυσίασε τη θέση του. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορεί να πάρει ποτέ ένας αξιωματικός.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: