Όχι στον πόλεμο, όχι στο ΝΑΤΟ! – Ο λαός της Πίζας και το προσωπικό του αεροδρομίου κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία

“Όχι στο όνομά μας! – Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνες και όχι πτήσεις πολέμου!” – Οι κάτοικοι της Πίζας και το προσωπικό του αεροδρομίου της πόλης διαδήλωσαν ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησής τους να στείλει πολεμική ενίσχυση στην ουκρανική κυβέρνηση, με το πρόσχημα πως ήταν… “ανθρωπιστική βοήθεια”.

Το προσωπικό του αεροδρομίου της Πίζας Γκαλιλέο Γκαλιλέι, μαζί με πολλούς κατοίκους και μαζικούς φορείς της πόλης, διαδηλώνουν και εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους στην κίνηση της ιταλικής κυβέρνησης να στείλει πολεμική ενίσχυση στην ουκρανική κυβέρνηση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του πολέμου.

Τα συνθήματα στα πλακάτ των διαδηλωτών είχαν συνθήματα όπως “Όχι στο όνομά μας!” – “Όχι στον πόλεμο, ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ”!”, ενώ το πανό στην κεφαλή της πορείας έλεγε: Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης! Όχι πτήσεις πολέμου!

Όπως δήλωσε η Σίντσια Ντελα Πόρτα, εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB (που συνεργάζεται με το ΠΑΜΕ):

Κάποιοι εργαζόμενοι του αεροδρομίου της Πίζας “Γκαλιλέο Γκαλιλέι” μας ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε να φορτώσουν μια πτήση με “ανθρωπιστικό υλικό”, αλλά συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για στρατιωτικό εξοπλισμό. Ήταν όπλα!

Μια κάτοικος της Πίζας δήλωσε στην κάμερα του δικτύου Ruptly.

Είμαστε στον δρόμο γιατί είμαστε ενάντια στην παροχή όπλων στην Ουκρανία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε αλληλέγγυοι με τον Ουκρανικό λαό, αλλά είμαστε πιεσμένοι ότι η παροχή όπλων, επιμηκύνει τον πόλεμο και παραβιάζει το ιταλικό Σύνταγμα και τους νόμους μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: