“‘Οχι αγαπητέ πάπα Φραγκίσκε, η κοινοκτημοσύνη δεν είναι καθόλου χριστιανική πράξη” – Απάντηση του ΚΚ στην Ιταλία στον έμμεσο αντικομμουνισμό του Ποντίφηκα

Ως “χριστιανική και όχι κομμουνιστική” χαρακτήρισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας την κοινοκτημοσύνη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των Ιταλών κομμουνιστών, που υπενθύμισαν το βίο και την πολιτεία της Αγίας Έδρας ανά τους αιώνες.

Με ένα σύντομο, αλλά καυστικό σχόλιο, απάντησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας σε πρόσφατο ισχυρισμό του πάπα Φραγκίσκου, ότι η κοινοκτημοσύνη είναι χριστιανικό και όχι κομμουνιστικό χαρακτηριστικό, σε μια έμμεση πλην σαφή προπαγανδιστική προσπάθεια να εμφανίσει την Καθολική Εκκλησία ως φορέα κοινωνικής δικαιοσύνης, απαξιώνοντας παράλληλα το κομμουνιστικό κίνημα.

Ολόκληρο το κείμενο αναφέρει:
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Ο πάπας ισχυρίζεται πως η κοινοκτημοσύνη είναι χριστιανική πράξη και όχι κομμουνιστική, αυτό σημαίνει πως η καθολική εκκλησία ποτέ δεν έκανε κάτι χριστιανικό κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ύπαρξής της, περιοριζόμενη μόνο στο να κυρύττει την περίφημη χριστιανική φιλανθρωπία χωρίς ποτέ, στην πράξη, να την εφαρμόσει.
Η καθολική εκκλησία πράγματι στην Ιταλία, όπως και στο εξωτερικό απολαμβάνει πλήθος φορολογικών προνομίων, και μεταξύ ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων απολαμβάνει ένα θησαυρό σχεδόν 11 δις ευρώ, επιπλέον στο εσωτερικό του ιταλικού κράτους, όλα όσα ανήκουν στην ιδιοκτησία της Ιταλίας, εκπίπτουν από τη φορολογία ακινήτων και άλλες κρατικές εισφορές, εκτός του ότι απολαμβάνει την εισφορά 8 τοις χιλίοις στα εισοδήματά της.
Τέλος, η τράπεζα του Βατικανού (IOR) στο πέρασμα των χρόνων έχει βρεθεί στο επίκεντρο μυριάδων σκανδάλων, οικονομικών και μη, από τα οποία ξεχωρίζουν η “υπόθεση Σιντόνα”, το κραχ της Αμβροσιανής Τράπεζας, οι συχνές επαφές με την Κόζα Νόστρα (σσ. ιταλική μαφία) και ακόμα και την P2 του Λίτσιο Τζέλι (σσ. διαβόητη μασονική στοά με πλούσια αντικομμουνιστική και εγκληματική δράση).
Ο τωρινός πάπας συνεχίζει να γεμίζει το στόμα με όμορφα λόγια, που κάποιες φορές μπορεί κανείς να συμμεριστεί, αλλά εξακολουθεί να καλύπτει ένα σύστημα που εδώ και 2000 χρόνια κάνει το αντίθετο από αυτά που λέει, συμπεριφερόμενο σαν αριβίστας μεγαλοβιομήχανος που συνεχίζει να κερδίζει λεφτά και να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους σε βάρος της κοινωνίας συλλογικά.
Άρα λοιπόν, όχι, αγαπητέ πάπα Φραγκίσκε, η κοινοκτημοσύνη δεν είναι καθόλου μια χριστιανική πράξη, αλλιώς θα την κάνατε πάντα και δε θα είχατε υποστηρίξει μέσα στα χρόνια τις χειρότερες αντιδραστικές κυβερνήσεις που κατέστρεψαν τη ζωή ολόκληρων λαών.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: