Ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία – Αφίσες & παρουσίαση

Απέναντι στους αποστάτες τμημάτων του PGE, οι οποίοι αρνήθηκαν το παρελθόν τους, τις αρχές και τον τρόπο οργάνωσής τους, απέναντι στον εκφυλισμό του PCF-PGE (ΓΚΚ-ΚΕΑ) που είναι απλά δορυφόρος του PS (Σοσιαλιστικό Κόμμα), το PRCF -Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία- σήκωσε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού – λενινισμού και παλεύει για τη δημιουργία εκ νέου ενός αληθινού Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας από τους κομμουνιστές της Γαλλίας.

Απέναντι στους αποστάτες τμημάτων του PGE, οι οποίοι αρνήθηκαν το παρελθόν τους, τις αρχές και τον τρόπο οργάνωσής τους, απέναντι στον εκφυλισμό του PCF-PGE (ΓΚΚ-ΚΕΑ) που είναι απλά δορυφόρος του PS (Σοσιαλιστικό Κόμμα), το PRCF -Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία- σήκωσε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού – λενινισμού και παλεύει για τη δημιουργία εκ νέου ενός αληθινού Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας από τους κομμουνιστές της Γαλλίας.

Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονται οι Γάλλοι σύντροφοι του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές αφίσες από τα προπαγανδιστικά υλικά τους καθώς και το χαιρετιστήριο μήνυμα που έστειλαν στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ (που πραγματοποιούνταν τέτοιες μέρες, ένα χρόνο πριν).

«Χαιρετιστήριο μήνυμα των κομμουνιστών της Γαλλίας στο 20ό Συνέδριο των κομμουνιστών της Ελλάδας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το PRCF -Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία- και οι αγωνιστές του χαιρετίζουν το Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τις δύο χώρες μας, τους λαούς μας και τις δύο οργανώσεις μας ενώνουν ισχυροί ιστορικοί δεσμοί.

Δεσμοί που ενισχύθηκαν με τον κοινό αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, το ρεβιζιονισμό και τον “ευρωκομμουνισμό”.

Το ΚΚΕ και το PCF γεννήθηκαν στον απόηχο της προδοσίας της 2ης Διεθνούς, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία. Το 1918 στην Ελλάδα, το 1920 στη χώρα μας.

Τα δύο αυτά κόμματα πρωταγωνίστησαν στο Πατριωτικό, Αντιφασιστικό και Διεθνιστικό Λαϊκό Μέτωπο στις χώρες τους, κάτι που επέτρεψε τη σημαντική διεύρυνση της μαζικής τους βάσης και τα προετοίμασε να παίξουν καθοδηγητικό ρόλο στην Αντίσταση.

Ήταν η ψυχή της αντιφασιστικής και πατριωτικής Αντίστασης ενάντια στο ναζισμό: Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το FTP συμβολίζουν αυτή την κοινή μάχη.

Στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση της χώρας, που ήταν έργο της Εθνικής Αντίστασης, η ωμή επέμβαση του βρετανικού και στη συνέχεια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού επέβαλαν στη χώρα σας εμφύλιο πόλεμο και μια μεγάλη σκοτεινή φασιστική περίοδο.

Οι κομμουνιστές της Γαλλίας ήταν πάντα στο πλευρό σας: Από το Γράμμο όπου ο Paul Eluard καταδείκνυε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην ελεύθερη Ελλάδα και το Δημοκρατικό Στρατό της, το περιοδικό “l’ Humanité” που κατήγγειλε τη δολοφονία του Μπελογιάννη και των συντρόφων του από τους μοναρχοφασίστες, μέχρι τη διεθνιστική αλληλεγγύη κατά της χούντας των συνταγματαρχών  που εγκαθιδρύθηκε από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Το PRCF -Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία- ήταν πιστό σε αυτή την παράδοση και ήταν πάντα αλληλέγγυο με το ΚΚΕ. Πάντα δήλωνε παρόν και κινητοποιούσε τις δυνάμεις του στο πλευρό των Ελλήνων κομμουνιστών.

Απέναντι στους αποστάτες τμημάτων του PGE, οι οποίοι αρνήθηκαν το παρελθόν τους, τις αρχές και τον τρόπο οργάνωσής τους, απέναντι στον εκφυλισμό του PCF-PGE (ΓΚΚ-ΚΕΑ) που είναι απλά δορυφόρος του PS (Σοσιαλιστικό Κόμμα), το PRCF -Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία- σήκωσε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού – λενινισμού και παλεύει για τη δημιουργία εκ νέου ενός αληθινού Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας από τους κομμουνιστές της Γαλλίας. Αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί με αυτοανακηρύξεις ή με θέσεις. Θα επιτευχθεί με την υπομονετική δουλειά για την ενότητα της δράσης που στη συνέχεια θα φέρει την οργανωτική ενότητα των κομμουνιστών.

Το PRCF εργάζεται για αυτό με επιμονή και αποφασιστικότητα: Δημοσιεύει το “Initiative Communiste”, μηνιαίο περιοδικό 24 σελίδων εδώ και 13 χρόνια, δημοσιεύει μια θεωρητική τριμηνιαία επιθεώρηση το “Étincelles”, δημοσιεύει μια εθνική ιστοσελίδα που έχει γίνει μια από τις βασικές πολιτικές σελίδες στη Γαλλία, είναι ουσιαστικά παρόν σε όλη την εθνική επικράτεια μέχρι τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών το PRCF θα έχει μοιράσει σχεδόν 150.000 φυλλάδια στις επιχειρήσεις, τις λαϊκές σχολές, τα πανεπιστήμια, το PRCF οργανώνει πλατιές εθνικές διαδηλώσεις συγκεντρώνοντας σχεδόν 600 άτομα το 2013 για την 70ή επέτειο του Στάλινγκραντ και συγκεντρώνοντας μεγάλο πλήθος στην Εθνοσυνέλευση κατά τη 10η επέτειο του Όχι στο δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα οργάνωσε μια διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι όπου το ΚΚΕ είχε τη δυνατότητα να μιλήσει, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σεμινάρια… κάθε χρόνο στη διοργάνωση “Fêtedel’Humanité” το περίπτερο του PRCF οργανώνει μια διεθνή συνάντηση όπου συμμετέχουν κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο: Λιβανέζικο ΚΚ, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ΚΚ Κούβας, κομμουνιστές από Ινδονησία, Ιταλία, Γερμανία, Συρία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Δανία, και όποτε το επιθυμεί, το ΚΚΕ…

Το PRCF προσκαλείται από αδελφές οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο, όπως πρόσφατα στο συνέδριο του ΚΚ Σουηδίας ή στο Συνέδριο του Frontepopolare στην Ιταλία. Έχουμε επαφές με περισσότερα από εκατό κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις στον κόσμο. Οι σύντροφοί μας έχουν σημαντική παρουσία στο ιδεολογικό μέτωπο, ιδίως η Annie Lacroix-Riz στην ιστορία και ο Georges Gastaud στη φιλοσοφία.

Έτσι, με αυτή την αποτελεσματική, μαχητική δουλειά ετοιμάζουμε την κομμουνιστική αναγέννηση.

Επίσης με τον αγώνα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως το CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών). Παλεύουμε με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο με τους αγωνιστές του ταξικού και αγωνιστικού συνδικαλισμού: Σεβόμενοι την ανεξαρτησία του και την εσωτερική ποικιλομορφία του, στηρίζουμε το FSC (Ταξικό Συνδικαλιστικό Μέτωπο) που συνδέεται με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας, με τις “τέσσερις εξόδους”, από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον καπιταλισμό, όχι ως στάδια, αλλά ως μια ενιαία επαναστατική δυναμική που στρέφεται προς το σοσιαλισμό.

Αυτά λοιπόν, αγαπητοί σύντροφοι, κάνει το PRCF για την άνθιση του κομμουνισμού στη Γαλλία.

Μαζί με το ΚΚΕ και άλλα κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινής δράσης των κομμουνιστών της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα το ΚΚΕ διεξάγει έντονο πολιτικό αγώνα σε συνθήκες πολύ τεταμένες λόγω της καπιταλιστικής καταπίεσης, της επιθετικότητας της ΕΕ κατά της χώρας σας, της παρουσίας φασιστικών στοιχείων και της προδοσίας του Τσίπρα. Γνωρίζουμε πόσο χτυπήθηκαν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός από την τρόικα και τη μεγαλοαστική τάξη, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής, της ίδιας που καθημερινά υπονομεύει, για άθλιους εγωιστικούς και ταξικούς λόγους, τις βάσεις της εθνικής ύπαρξης του γαλλικού λαού. Γνωρίζουμε πως η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία των Ελλήνων και της Ελλάδας αποτελούσαν, αποτελούν και θα αποτελούν τη μόνιμη ανησυχία του ΚΚΕ. Πως η μάχη για τη συνένωση, υπό την καθοδήγηση της εργατικής τάξης, των εργατών, των αγροτών και των μεσαίων στρωμάτων στην προοπτική του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, αποτελεί στρατηγικό άξονα του ΚΚΕ.

Το PRCF χαιρετίζει το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, τους αντιπροσώπους του και όλους τους συντρόφους στην Ελλάδα.

Ζήτω η αγωνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του PRCF!

Ζήτω ο κομμουνισμός!».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μανιάτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: