Ο Παλαιστινιακός λαός τίμησε την Ημέρα της Γης και τη μνήμη των μαρτύρων που έπεσαν για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής γης

Η Παλαιστινιακή “Ημέρα της Γης” σηματοδότησε την πρώτη πράξη συλλογικής πολιτικής ανυπακοής κατά του ρατσιστικού εποικιστικού καθεστώτος, της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη γη τους και της στέρησης των δικαιωμάτων τους, από τότε που δημιουργήθηκε το Κράτος του Ισραήλ το 1948.

Ο Παλαιστινιακός λαός τίμησε χτες, 30 Μάρτη, την Ημέρα της Γης, και τη μνήμη των μαρτύρων που έπεσαν για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής γης.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν διεθνώς, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, όλες οι εκδηλώσεις, σε όλο τον κόσμο, που διοργανώνονται παραδοσιακά από τους Παλαιστίνιους αυτή τη μέρα, αναβλήθηκαν.

Οι παλαιστινιακές συλλογικότητες αποφάσισαν να τιμηθεί η Ημέρα της Γης με διάφορες ιντερνετικές δράσεις.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την επέτειο:

Στις 30 Μαρτίου 1976, οι Παλαιστίνιοι που είχαν παραμείνει στην πατρίδα τους μετά τη Νάκμπα του 1948 και την ίδρυση του Ισραήλ, διοργάνωσαν γενική απεργία και κάλεσαν σε μαζικές πορείες για να εναντιωθούν στην ισραηλινή απόφαση απαλλοτρίωσης 2.000 εκταρίων παλαιστινιακής γης γύρω από τα αραβικά χωριά Αράμπα και Σεχνίν. Οι Ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε αυτά τα χωριά. Οι Παλαιστίνιοι αψήφησαν την απαγόρευση, και η ισραηλινή αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι διαδηλωτές, να τραυματιστούν δεκάδες, και να συλληφθούν εκατοντάδες. Από τότε, η 30ή Μαρτίου τιμάται από τον παλαιστινιακό λαό ως “Ημέρα της Γης”.

Η Παλαιστινιακή “Ημέρα της Γης” σηματοδότησε την πρώτη πράξη συλλογικής πολιτικής ανυπακοής κατά του ρατσιστικού εποικιστικού καθεστώτος, της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη γη τους και της στέρησης των δικαιωμάτων τους, από τότε που δημιουργήθηκε το Κράτος του Ισραήλ το 1948.

Τόσο οι Παλαιστίνιοι που ζουν στο Ισραήλ, όσο και οι Παλαιστίινιοι που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στη Γάζα, στους παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς στις γύρω αραβικές χώρες, και όσοι ζουν στη Διασπορά, τιμούν την Ημέρα της Γης και τη θεωρούν ως σύμβολο κι επιβεβαίωση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την προσπάθεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ να επιβάλουν στο λαό μας την επαίσχυντη «συμφωνία του αιώνα», που αποσκοπεί στον ενταφιασμό της υπόθεσης του λαού μας, και στην προσάρτηση των υπολοίπων παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, και στην επιβολή στο λαό μας ενός επαίσχυντου καθεστώτος απαρτχάιντ.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Παλαιστινιακός λαός επιμένει στη συνέχιση του δίκαιου αγώνα του για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, προσβλέποντας στη συνέχιση της αλληλεγγύης όλων των φίλων λαών, συμπεριλαμβανομένου του φίλου Ελληνικού λαού, ώστε να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και το Ισραηλινό απαρτχάιντ, και να αναγνωριστεί στο λαό μας το φυσικό του δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία, και στην ειρήνη, μεσα στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, με όλα τα ισλαμικά και τα χριστιανικά ιερά μνημεία της.

Ζήτω η Ημέρα της Γης!

Ζήτω η Παλαιστίνη!

Ζήτω η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης!

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: