Ο Μαρκ Γκασόλ σώζει πρόσφυγες: ” Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου”

Τρίποντα και στη ζωή βάζει ο μεγάλος Μαρκ Γκασόλ, συμβάλλοντας στη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο.

Θαυμασμό εντός κι εκτός γηπέδων προκαλεί ο άσος των Memphis Grizzlies Μαρκ Γκασόλ, που εκτός από σπουδαίος παίκτης, αποδεικνύει πως είναι πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος. Την ώρα που ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πετούν σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ τα πλοία με τους πρόσφυγες μεταξύ τους, υψώνουν φράχτες κι αυστηροποιούν τη νομοθεσία τους, ο Γκασόλ αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους του, συμμετέχοντας σε επιχείρηση διάσωσης στα πλαίσια της ομάδας “Proactiva Open Arms”. O διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας του NBA ανάρτησε φωτογραφία στο τούιτερ όπου διακρίνεται να βοηθά μια γυναίκα που βρίσκεται σε σωσίβια λέμβο και μαζί με άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης την μεταφέρουν σε σωστικό σκάφος. Στο τιτίβισμά του εξέφρασε την αγανάκτησή τους για το δράμα των ανθρώπων που αφήνονται βρουν τον υγρό θάνατο:

 

“Απογοήτευση, οργή, αίσθημα αδυναμίας. Είναι απίστευτο πως τόσοι ευάλωτοι άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν στη θάλασσα. Βαθύς θαυμασμός για όσους αποκαλώ συντρόφους της ομάδας μου σε αυτή τη στιγμή”:

«Έχω δυο παιδιά τη Τζουλια και το Λούκα Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο απο την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια», λέει ο διάσημος μπασκετμπολίστας μιλώντας στην ισπανική El Pais. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου», λέει ο Μαρκ Γκασόλ. Χωρίς ίχνος οίησης, ο Γκασόλ θεωρεί πολύ σπουδαιότερη τη συμβολή του στη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν να πνιγούν στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πόλεμο και την πείνα, από οποιοδήποτε αθλητικό επίτευγμα:

«Όλες οι νίκες με τους Μέμφις Γκρίζλις δεν είναι τίποτα μπροστά στο να δίνεις ένα χέρι για την αντιμετώπιση της καθημερινής τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών που διακινδυνεύουν και συχνά χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία», λέει ο Μαρκ. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν εκείνοι οι “έξυπνοι”, που μετά το “αν θέλετε τους πρόσφυγες να τους πάρετε στα σπίτια σας”, θα πουν “αν τους αγαπάτε τόσο πηγαίνετε να τους σώσετε μαζί με το Γκασόλ”. Για να μην πούμε πως θα αρχίσουν τους υπολογισμούς για το πόσους πρόσφυγες χωράνε τα σπίτια του παίχτη ή οτιδήποτε άλλο τους βοηθάει να εκλογικεύσουν και να διαχειριστούν την αστείρευτη μισανθρωπία τους.

Με πληροφορίες από thetoc.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: